InterSystems IRIS FHIR Accelerator Service ger enklare användning av sjukvårdsdata
Hem NYHETERIT-LÖSNING InterSystems IRIS FHIR Accelerator Service ger enklare datahantering inom sjukvård

InterSystems IRIS FHIR Accelerator Service ger enklare datahantering inom sjukvård

Publicerat av: Redaktionen

InterSystems är en ledande leverantör av lösningar för datahantering.

Med den nya tjänsten InterSystems IRIS FHIR Accelerator Service kan problem med skalbarhet, interoperabilitet och prestanda hanteras på bättre sätt.

Det är en fullständigt managerad (fully managed) serverlösning av typen HL7 FHIR (Fast Healthcare Interoperability Resources). Den ger utvecklare tillgång till ett enkelt, säkert och skalbart arkiv för lagring och delning av hälsodata för sina applikationer.

När FHIR-utvecklare bygger innovativa applikationer som innehåller data från vardagen, till exempel appar som spårar COVID-19-diagnoser, behöver de ett sätt att hantera dessa data. När vårdmiljön expanderar bortom traditionella hälsotjänster, ökar behovet av interoperabilitet inom vård-IT. Ett exempel på det är lösningar som använder uppkoplade enheter som till exempel sensorer, så kallade Internet of Medical Things-apparater (IoMT).

Eftersom InterSystems IRIS FHIR Accelerator Service är en pålitlig, nyckelfärdig lösning för lagring och hämtning av FHIR-data, kan utvecklare att bli mer effektiva och leverera sina applikationer till marknaden snabbare.

Viktiga funktioner i IRIS FHIR Accelerator Service inkluderar:

  • Auktorisering och autentisering inbyggd hantering av OpenID Connect och OAuth 2.0 med hjälp av Cognito-auktoriseringsserver. Den bjuder på intuitiva metoder för att enkelt konfigurera åtkomstkontroll för användare och applikationer.
  • Nycklar för programmeringsgränssnitt (APIer) som autentiserar inkommande FHIR-förfrågningar.
  • Ett gränssnitt för utvecklare som möjliggör mer effektiv testning, ger information om vilka FHIR-APIer som är tillgängliga för en applikation och som beskriver vilka API-förfrågningar som krävs för att lagra och hämta dessa resurser.
  • Tillgänglig på AWS Marketplace och kommer snart till andra populära molnleverantörer.
  • Stöd för den senaste HL7 FHIR version R4, inklusive USA:s Core Data for Interoperability (USCDI).
  • Stöd för satsvis import (batch) av FHIR-buntar via Secure File Transfer Protocol (sFTP), vilket gör det enkelt att snabbt komma igång med apputveckling.
  • Exceptionell hög tillgänglighet med spegling.
  • Kontinuerliga uppdateringar och nya funktioner levereras automatiskt.

– På InterSystems arbetar vi med att säkerställa att våra kunder kan uppnå verklig driftskompatibilitet och få värde från sina hälsodata. Med en lösning som InterSystems IRIS FHIR Accelerator Service får utvecklare de tekniklösningar de behöver för interoperabilitet och för att minska kostnader, förbättra patientengagemang och stärka sina innovationen, säger Johan Nordström, skandinavienchef, InterSystems.

Tillsammans med den nyligen lanserade HealthShare Message Transformation Services för Amazon HealthLake är InterSystems FHIR Accelerator Service det senaste erbjudandet av smarta datatjänster från InterSystems. Med hjälp av Smart Data Services kan användare få tillgång till den fulla kraften i InterSystems databas, driftskompatibilitet och analysteknik som mindre, flexibla, molncentrerade, managerade tjänster. Smart Data Services är tillgänglig från större offentliga molnmarknader och gör det möjligt för användare att enkelt komma åt, konfigurera och orkestrera tjänster.

InterSystems IRIS FHIR Accelerator Service ger enklare användning av sjukvårdsdata

Johan Nordström

– Med ett erbjudande som InterSystems IRIS FHIR Accelerator Service behöver utvecklare inte oroa sig för traditionella infrastrukturproblem som följer med en FHIR-server, inklusive säkerhetskopiering och återställning, underhåll och hög tillgänglighet. Tjänsten är byggd på InterSystems dataplattform IRIS och förenklar datalagring för IoMT, elektroniska hälsojournaler och forskningsdatabaser, säger Scott Gnau, chef för dataplattformar på InterSystems.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>