InterSystems turboladdar sin dataplattform med inbyggda analysfunktioner
Hem NYHETERE-HÄLSA InterSystems leverantör turboladdar sin dataplattform med inbyggda analysfunktioner

InterSystems leverantör turboladdar sin dataplattform med inbyggda analysfunktioner

Publicerat av: Redaktionen

Nya partners och kunder drar nytta av modern datahantering

InterSystems, som är en ledande leverantör av tekniklösningar för datahantering, lanserar flera nya funktioner i den prisbelönta dataplattformen InterSystems IRIS.

Dessutom presenteras flera nya kunder och partnerföretag. Satsningen ligger rätt i tiden, vilket bekräftas av analysföretaget Gartners bild av marknaden.

Enligt Gartners analytiker förväntas moderna plattformar av typen ”data fabric”, som InterSystems IRIS, fyrfaldiga effektiviteten för dataanvändning till 2024, samtidigt som den manuella hanteringen halveras. (Gartner, Top Strategic Technology Trends for 2022: Data Fabric, October 2021).

Med plattformen InterSystems IRIS kan företag dra nytta av en enhetlig hantering av olika typer av data, i stället för att använda många olika tjänster. De slipper bygga lösningar från grunden, med allt vad det innebär av att designa integrationslösningar. Detta innebär mindre tidsåtgång, minskade risker och enklare underhåll, förutom att kostnader och komplexitet minskas, då man slipper hantera flera olika, överlappande lösningar för datahantering.

– InterSystems IRIS blir spindeln i nätet för datahanteringen. Det gör att våra kunder kan lägga sin tid på analys som ger affärsnytta, i stället för att kämpa med tillgång till data, säger Otto Medin, Senior Sales Engineer för InterSystems i Skandinavien.

Med nya funktioner i InterSystems IRIS blir det enklare och går snabbare att bygga lösningar för smart datahantering, vilket inkluderar användning av Embedded Python och Integrated ML för dataanalys. Det finns också nya funktioner som förenklar samarbete.

Det gäller både för ”data scientists” som jobbar med nyare analysmetoder som maskininlärning (ML), och dataanalytiker som jobbar med traditionella lösningar av typen ”business intelligence” (BI). Modeller för maskininlärning blir enkelt tillgängliga för alla dataanalytiker, vilket gör att ML och BI förs samman i analysarbetet, utan behov av att flytta data mellan olika lösningar. Resultatet blir en smidigare verksamhet och realtidsinsikter i affärsverksamheten.

Även prestanda och skalbarhet har förbättrats, vilket gör att större datamängder kan behandlas. Det möjliggör mer avancerad analys av transaktionsdata. Självservicelösningar, kallade Adaptive Analytics, har stärkts, vilket gör att även de som inte är analysexperter kan dra nytta av avancerad analys.

Ett nytt samarbete med Collibra ger förbättrad hantering av datakataloger, funktioner för att följa hur data flyttas, styrning av datahantering och skydd för personlig integritet. Den nya funktionaliteten fås genom integration mellan InterSystems IRIS och Collibras plattform. En ytterligare nyhet är förbättringar av InterSystems Kubernetes Operator, vilket förenklar skalbarhet för och drift av dataintensiva tillämpningar med Kubernetes.

InterSystems turboladdar sin dataplattform med inbyggda analysfunktioner

Otto Medin, Senior Sales Engineer för InterSystems i Skandinavien

InterSystems har också fått flera nya kunder, bland annat UST och Harris Associates. Det är ett bevis på vilken attraktiv plattform InterSystems IRIS är för företag i flera olika branscher, som finansiella tjänster och logistik. InterSystems och Harris Associates presenterade sitt samarbete på konferensen Gartner Data and Analytics Summit i augusti. Presentationen tog upp fördelarna med en smart dataplattform för att tillhandahålla realtidsåtkomst till data och förutsägelser med hjälp av dataanalys, för finanssektorn.

 

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>