Hem TEKNIK IoT kan effektivisera i vården

IoT kan effektivisera i vården

Publicerat av: Redaktionen

Att inte veta var saker är i sjukvården ger en ökad osäkerhet, tidsspillan och är ett slöseri med knappa resurser. Induo har en IoT-lösning som kan göra skillnad.

IoT kan effektivisera i vården 3På sjukhus och andra vårdinrättningar där hårda prioriteringar behöver göras ska inte tid läggas på att lokalisera rullstolar, sängar och viktiga maskiner.

Samtidigt är det en svår balansgång eftersom patienter flyttas och resurser flyter fritt på en avdelning och mellan avdelningar.

Genom att förse personal med information i realtid om var utrustning finns kan värdefull tid sparas. En sköterska med en surfplatta kan i realtid se var det finns en ledig säng eller lokalisera en rullstol.

Sjukhuslogistik är komplicerad, oavsett vilket sjukhus du besöker. En IoT-lösning kan användas för att spåra olika saker. Genom effektiv spårning av saker i realtid, kan man minska tiden det tar att hitta rätt maskin, säng eller liknande. I slutänden kan man alltså minska tiden det tar för en patient att få rätt hjälp.

Induo kan erbjuda spårning av tillgångar i realtid för sjukhus med teknik baserad på Wirepas MESH-teknik. Fasta ankare ansluter automatiskt till varandra och utgör ryggraden i systemet. Dessa ankare är batteridrivna och självkonfigurerande. Varje enhet som en säng, rullstol eller maskin kan förses med taggar som kan spåra tillgångar ned till någon meters noggrannhet.

Med denna lösning kan ett komplett nätverk av sensorer, fast infrastruktur och spårningstaggar snabbt byggas upp. Tekniken kan användas för att visualisera tillgångar och kollegor, data kan användas för att boka exempelvis en säng, en maskin eller en rullstol direkt i en app samt även påkalla en kollegas uppmärksamhet.

Genom MESH-teknik kan skapas en robust radiomiljö som kan välja bästa möjliga kanal, hitta alternativa kommunikationsvägar och är därmed perfekt även för krävande miljöer. Det kan också hantera stora mängder samtidiga användare. Trafiken lastbalanseras jämnt mellan de olika noderna, vilket ger maximal bandbredd och minimal energiförbrukning.

Kort och gott, tekniken är mycket lämplig för komplexa miljöer som sjukhus. Data från alla taggar kan användas föra att ta fram både longitud- och latituddata för att visualisera utrustning, temperatur och annan data i en app där man kan se allt inplacerat på en ritning.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>