Hem TEKNIK IT-caféer för seniorer startar igen

IT-caféer för seniorer startar igen

Publicerat av: Redaktionen

De välbesökta och uppskattade IT-caféerna för seniorer startar igen i höst

IT-caféer för seniorer startar igen 2

IT-guide

Delvis med samma koncept som tidigare på lördagarna, men också med några nyheter såsom tematräffar och utökning med en eftermiddagstid varannan onsdag.

I våras startade vi upp IT-guide på biblioteket i Arvika. Det blev en stor succé. Caféerna har varit välbesökta, ibland har kö och väntetider uppstått, det har vi försökt lösa med att bjuda på kaffe vilket bidragit till en trivsam mötesplats.

Konceptet bygger på att unga nyanlända Arvikabor hjälper besökare, främst seniorer, med olika teknikfrågor. IT-guiderna har fått utbildning i olika IT-frågor och har nu också erfarenhet från vårens caféer. Ungdomarna utvecklar sitt språk och sitt kontaktnät i samhället och besökarna får hjälp med att bli digitala medborgare.

IT-guide Arvika är ett Leader-projekt inom Växtlust Värmland med stöd från Socialfonden.

I Arvika finns tio stycken utbildade IT-guider. Vid utvärdering så här långt ser vi att ungdomarna blivit bättre på språket, vågar prata framför en grupp, fått mycket ny IT-kunskap och vet hur de ska hantera svåra frågor.

Besökarna har alla uttryckt stor tacksamhet för den hjälp som de kan få på IT-caféerna. 100% av besökarna har angett att de kan rekommendera IT-guide till en vän!

279 frågor har besvarats under våren. De har handlat om många olika saker, men vanligast är frågor om Facebook, surfplattor, e-post, bank-id, smarta telefoner, bildhantering, office-program och grundläggande datorkunskaper.

I höst fortsätter vi med IT-guide på Arvika Bibliotek på lördagar och vi utökar med IT-caféer varannan onsdag. Nytt är också ett antal tematräffar.

Vi startar upp lördag 7/9 och onsdag 18/9.

Onsdagar kl 16-18 jämna veckor, lördagar kl 11-14 varje vecka.

Vid fem av IT-cafèerna kommer vi ha tematräffar, men så klart är alla frågor välkomna även då.

21 september: Google Maps
28 september: Smarta funktioner på din mobiltelefon
2 oktober: Appar för dig som är senior
5 oktober: TripIt: Travel Planner
16 oktober: Hälsoappar och ICE

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>