Jabra hjälper dig att hålla nyårslöftet om träning
Hem HÄLSA Jabra hjälper dig att hålla nyårslöftet om träning

Jabra hjälper dig att hålla nyårslöftet om träning

Publicerat av: Redaktionen

[HÄLSA] – Personlige tränaren Scott Graham delar med sig av sina bästa träningstips.

Vi har alla varit där. Frossandet under jul och nyår får oss att vilja bli mer hälsosamma och vältränade, men det är sällan den känslan varar särskilt Jabra hjälper dig att hålla nyårslöftet om träning 2länge. För att ge dig själv den bästa chansen att nå framgång och faktiskt kunna njuta av din träning, har Jabra, en del av GN-gruppen, startat ett samarbete med den certifierade personlige tränaren och träningsspecialisten Scott Graham för att skapa några praktiska vardagstips när det kommer till träning.

Samtliga punkter nedan är utformade för träning med deras två trådlösa hörlurar Jabra Sport Coach Special Edition och Jabra Sport Pulse Special Edition.

1. Värm upp, varva ned och återhämta dig. Det kommer att göra din träning mer effektiv. Rör dina leder i alla riktningar och se till att du kan sätta alla positioner som Cardicore-, TakeOff- och BellyBurn-passen (i Jabra-appen) kräver. Få upp din puls, 15 minuter borde göra susen. Ta ytterligare 15 minuter för att varva ned efteråt – en långsam joggingrunda fungerar bra. Vilodagar är lika viktiga.

2. Sätt upp specifika mål och planera din träning. Alla är upptagna, så slösa inte tid och energi på att göra träningspass som inte för dig närmare dina specifika mål. Lär känna din kapacitet, dina pulszoner eller intervaller och programmera in dem i Jabra Sport Life-appen. Appen erbjuder också nya instruktionsfilmer som hjälper dig om du behöver en repetition av en viss övning.

3. Använd alla de hjälpmedel som finns till ditt förfogande för att hamna ”i zonen.” Sportpsykologer och motivationscoacher hänvisar ständigt till ”zonen”. Med den nya passiva brusreduceringen och förbättrade basfunktioner kommer Jabra Sport Coach och Jabra Sport Pulse att få din favoritmusik att låta bättre än någonsin, och samtidigt stänga ute resten av ljuden på gymmet. Även elitidrottare tappar ofta räkningen under ett träningspass, när varje uns av mental energi måste användas till träningen.

4. Utveckla ett stödnätverk. Använd delningsfunktionen i Jabra Sport Life-appen för att dela din träning med likasinnade vänner eller allmänt på Facebook. Att ha ett stödjande nätverk är nummer ett för att hålla dig på rätt spår, och lite tävling kamrater emellan skadar aldrig.

5. Logga din träning. Att hålla reda på dina framsteg ska inte behöva vara en gissningslek. Välj en krets eller konditionstesterna i Jabra Sport Life-appen som ett nollmätningstest och återgå till det var tredje månad för att testa dina framsteg.

Att använda Jabra Sport Coach Special Edition

När du är i zonen – stanna kvar där! Under träningen kommer Jabra Sport Coach:s coachfunktion ”in-ear coaching” att hålla koll på vad som kommer härnäst, så att du kan koncentrera dig på din prestation. Den avancerade inbyggda TrackFit ™ rörelsesensorn räknar automatiskt repetitioner och hjälper dig gå ännu djupare in i zonen, så att du kan lägga all fokus på den aktuella uppgiften.

Att använda Sport Pulse Special Edition

När du är i zonen – stanna kvar där! Under träningen kommer Jabras ”in-ear coaching” att hålla koll på vad som kommer härnäst, så att du kan koncentrera dig på din prestation. Den avancerade inbyggda TrackFit rörelsesensorn räknar automatiskt repetitioner och hjälper dig gå ännu djupare in i zonen, så att du kan lägga all fokus på den aktuella uppgiften.

Registrera din VO2-max i realtid. VO2-max är den erkända standardmätningen av hjärtats kapacitet. VO2-max är ett mått på den maximala mängden syre som kroppen kan ta upp och utnyttja mätt i liter/min. Men hur många människor har tid eller möjlighet att göra ett vetenskapligt test för att fastställa det värdet? Jabra Sport Pulse är världens första sporthörlurar med funktionen automatisk VO2-max konditionstest. Att kunna spåra din VO2-max i realtid betyder att du kan se hur du presterar under ett träningspass, och är ett värdefullt verktyg för att mäta utvecklingen över tid. En förbättring av din VO2-max med 5 % skulle normalt sett minska din tid för en 10 kilometerslöpning med fem minuter.

Uthållighet och återhämtning är de viktigaste delarna av träningen. Använd det ortostatiska pulstestet i Sport Life-appen för att avgöra om du är övertränad eller kvar på ursprungsnivån. Gör sedan om testet var tredje månad. Att anstränga musklerna under ett träningspass är bara det första steget mot att bli starkare eller mer vältränad. Men du måste återhämta dig, så se till att du sover, äter bra mat, återställer vätskebalansen och tar vilodagar.

Få inte panik om du inte är en erfaren löpare eller tränings-entusiast, du kan fortfarande komma igång med hjälp av dessa tips och genom att använda Jabras sporthörlurar för nybörjare, Jabra Sport Pace .

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>