JAN GRUND PEDERSEN UTSEDD TILL CHEF FÖR INDUSTRIELLA SAMARBETEN I SURGICAL SCIENCE
Hem Nyheter JAN GRUND PEDERSEN UTSEDD TILL CHEF FÖR INDUSTRIELLA SAMARBETEN I SURGICAL SCIENCE

JAN GRUND PEDERSEN UTSEDD TILL CHEF FÖR INDUSTRIELLA SAMARBETEN I SURGICAL SCIENCE

Publicerat av: Redaktionen

Surgical Science har anställt Jan Grund Pedersen som chef för område Industri/OEM.

JAN GRUND PEDERSEN UTSEDD TILL CHEF FÖR INDUSTRIELLA SAMARBETEN I SURGICAL SCIENCE 2Jan har mångårig erfarenhet av medicinsk simulering bl.a. som medgrundare till Mentice där han drev det amerikanska dotterbolaget och förhandlade avtal med några av de största medicinteknikbolagen. Jan kommer även att ingå i Surgical Sciences ledningsgrupp.

Surgical Science fortsätter utvecklingen mot två distinkta affärsområden, Educational Products och Industri/OEM. Inom Educational Products fortsätter det framgångsrika arbetet med att tillhandahålla bolagets validerade kirurgiska VR-simulatorer LapSim, EndoSim, TeamSim och Simball Box till användare världen över för ökad patientsäkerhet. Det andra området som Jan nu leder driver industrisamarbeten där kunderna är ledande medicinteknikbolag som inkorporerar Surgical Sciences teknik i sina egna kliniska produkter. Surgical Sciences strategi är att utveckla bolagets egna produktportfölj samtidigt som mjukvara och underliggande teknologi kan licensieras av OEM-partners.

”Efter framgångarna med integreringen av vår mjukvara i robotkirurgiföretagen Cambridge Medical Robotics och meere companys robotar ökar vi nu takten i vår satsning på industrisamarbeten. Med Jan Grund Pedersen ombord kan vi ta tillvara på fler möjligheter bland de stora medicinteknikbolagen som har behov av simuleringslösningar. Vår vision är att alla på väg in i en operationssal skall veta att kirurgen har tränat, och objektivt certifierats, i en säker validerad VR-simulator. Detta oavsett om det sker med en Surgical Science simulator eller om vår teknologi är inbakad hos leverantörerna av kirurgiutrustning” säger Gisli Hennermark, VD för Surgical Science.

Jan Grund Pedersen börjar sin anställning omgående och rapporterar till VD.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>