Hem Nyheter JonDeTech Sensors har beviljats ett nytt patent för att mätning av kroppstemperatur

JonDeTech Sensors har beviljats ett nytt patent för att mätning av kroppstemperatur

Publicerat av: Redaktionen

Svenska JonDeTech Sensors AB har beviljats ett nytt patent av Patent- och Registreringsverket för mätning av kroppstemperatur med hjälp av en unik kalibreringsmetod, en metod som gör det möjligt att beräkna temperaturen i kroppen genom att mäta värmeflödet från huden samt hudtemperaturen.

JonDeTech Sensors har beviljats ett nytt patent för att mätning av kroppstemperatur 3

Niklas Kvist, Head of Engineer and Sales på JonDeTech Sensors AB

Patentet avser den svenska marknaden.

–Det här är ett exempel på en applikation som möjliggörs med hjälp av vår unika IR- och flödessensor och skapar förutsättningar för etablerade aktörer att utveckla innovativa och samhällsnyttiga produkter. Patentet är ett direkt resultat av vår tydliga stategi att patentera de intressanta applikationer som vår sensor möjliggör, säger Niklas Kvist, Head of Engineer and Sales på JonDeTech Sensors AB.

JonDeTech tillverkar sensorer byggda på nanoteknik, som är mycket små och tunna (tjocklek 0,2 mm) jämfört med traditionella sensorer. Det gör att de kan integreras i många olika typer av produkter. JonDeTech vänder sig i första hand till internationella kunder, som utvecklar applikationer inom konsumentelektronik och Internet of Things. Bolaget noterades i maj 2018 på Nasdaq First North Stockholm, och har sedan tidigare flera patent.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>