Hem NYHETER Kiwok deltar i ett större e-hälsoprojekt

Kiwok deltar i ett större e-hälsoprojekt

Publicerat av: Redaktionen

Kiwok har inbjudits att medverka i ett större e-hälsoprojekt i Kalmar län. 

Kiwok deltar i ett större e-hälsoprojekt 3Projektet e-hälsoarenan är ett samverkansprojekt där Region Kalmar län har gett Kalmar Science Park uppdraget som projektägare och där Linnéuniversitetet är samverkanspart. Projektet skall underlätta för e-hälsoföretagen i regionen att nå ut med sina produkter och tjänster till vård- och omsorgssektorn.

Projektet löper från augusti i år till 30 november 2022. På torsdagen blev det helt klart med finansieringen sedan Tillväxtverket sagt ja till att med EU-medel stå för hälften av den totala projektkostnaden på 21,2 miljoner kronor.

För Kiwoks del innebär projektet dels att man tillsammans med andra e-hälsoföretag nu kan skapa ”Det nya vårdrummet”. Ett virtuellt vårdrum som är uppkopplat mot virtuella vårdteam och med avancerad utrustning för distansmonitorering vilket innebär att avancerad övervakning kan flyttas ut från sjukhusen och närmre patienten. Dels skapas möjligheter till skarp implementering av Kiwoks tjänster hos vårdgivare och omsorgsaktörer i regionen.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>