Klinikchefen Linda ser traineeprogrammet som en unik möjlighet
Hem Nyheter Klinikchefen Linda ser traineeprogrammet som en unik möjlighet

Klinikchefen Linda ser traineeprogrammet som en unik möjlighet

Publicerat av: Redaktionen

Funderar du på att ansöka till Folktandvården Stockholms traineeprogram för framtida ledare?

Klinikchefen Linda ser traineeprogrammet som en unik möjlighet 3Möt Linda Andersson Fred som nyligen har gått programmet och idag är klinikchef på Folktandvården i Björkhagen.

Vad vill du lyfta fram från traineeprogrammet?

Många av utbildningarna på traineeprogrammet var väldigt givande, framförallt i ekonomi och ledarskap. Mentorskapet som man har under programmet är otroligt lärorikt. Att ha en mentor som man alltid kan vända sig till är jätteviktigt och en stor trygghet.

– Det är bra att knyta kontakt med andra klinikchefer, så det finns fler att kontakta om man undrar något. Kollegorna på huvudkontorets olika avdelningar var också väldigt viktiga för mig och oerhört hjälpsamma. Man ska våga fråga mycket, gärna olika personer, det är så man lär sig tycker jag.

Rollen som klinikchef skiljer sig väldigt mycket från mitt arbete som tandläkare, och jag lär mig fortfarande nya saker hela tiden. Framförallt fick jag en jättefin relation med mina ”traineekollegor” som gick samma program och idag är de en stor trygghet för mig och vi har mycket kontakt.

Hur fick du jobbet som klinikchef?

Linda blev tidigt tillfrågad om att börja arbeta som klinikchef på Folktandvården i Mörby.

– Det kändes väldigt roligt men samtidigt läskigt att få frågan så snart. Jag är idag jätteglad och stolt över att jag vågade tacka ja till jobbet som klinikchef.

Hur är det att arbeta som klinikchef?

Det är på ett personligt plan extremt utvecklande, en riktig utmaning att gå från kliniskt arbetande tandläkare till klinikchef med stort klinik- och personalansvar.

– På många sätt känns det som att jag helt har bytt yrke, vilket är en unik och fantastisk möjlighet att kunna göra i vår organisation.

Jag lär mig hela tiden och kommer aldrig bli fullärd. Det är fantastiskt roligt att arbeta för en god arbetsmiljö, skapa trygghet för kollegor och se hur människor utvecklas och mål uppnås. Självklart är det även tufft och svårt ibland, men det gäller då att fokusera på det positiva och roliga! Jag vill absolut rekommendera andra att söka till traineeprogrammet!

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>