Klinisk studie med Bactiguards endotrakealtub nu publicerad
Hem Medicinteknik Klinisk studie med Bactiguards endotrakealtub nu publicerad

Klinisk studie med Bactiguards endotrakealtub nu publicerad

Publicerat av: Redaktionen

Klinisk studie med Bactiguards endotrakealtub nu publicerad – visar signifikant reduktion av ventilator-associerad lunginflammation

VITAL-studien, av professor Pierre Damas och hans forskargrupp, har nu publicerats i den välrenommerade tidskriften Annals of Intensive Care.

Studien visar en minskning med 53% av ventilator-associerad lunginflammation (VAP) hos intensivvårdspatienter intuberade med Bactiguards endotrakealtub med subglottisk sugport (BIP ETT Evac). Den presenterades först på European Society of Intensive Care-kongressen (ESICM) i oktober 2021.

”Det här är väldigt viktiga data för allvarligt sjuka patienter som behöver mekanisk ventilation. Ventilator-associerad lunginflammation (VAP) är en oönskad komplikation förknippad med förlängd sjukhusvistelse, högre kostnader och högre dödlighet. Datan i studien indikerar att användningen av Bactiguards endotrakealtub signifikant minskar risken för den här komplikationen,” säger professor Pierre Damas.

Klinisk studie med Bactiguards endotrakealtub nu publicerad“Vi är väldigt glada över denna publikation, som är den första väldesignade studien med kliniskt betydelsefulla effektmått på Bactiguards endotrakealtub. Tidigare omfattande evidens med Bactiguards teknologi har breddats, och hittills har vi sett relevanta kliniska resultat oavsett applikationsområde”, säger Stefan Grass, Medicinsk chef och vice vd för Bactiguard.

Studien är en randomiserad kontrollerad studie med 323 patienter, intuberade antingen med en endotrakealtub från Bactiguard eller en standardtub (båda med subglottisk sugport).

Antalet VAP-fall var 22,4 per 1000 ventilatordagar i kontrollgruppen jämfört med 10,5 i Bactiguard-gruppen vilket var precis utanför signifikansnivå (p = 0,07). Tiden till insjuknande i VAP reducerades signifikant i Bactiguard-gruppen (p = 0,02).

VITAL-studien utsågs till ett av de sex bästa abstrakten när den först presenterades på European Society of Intensive Care congress (ESICM) 2021. Nu finns hela studien publicerad I tidskriften Annals of Intensive Care: https://rdcu.be/cEo77

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>