Kontigo Care lanserar eHälsoplattformen Previct
Hem HÄLSA Kontigo Care lanserar eHälsoplattformen Previct

Kontigo Care lanserar eHälsoplattformen Previct

Publicerat av: Redaktionen

Kontigo Care AB offentliggör lanseringen av Bolagets nya eHälsoplattform Previct.

Kontigo Care lanserar eHälsoplattformen Previct 2Previct är ett sammandrag av två viktiga faktorer för framgångsrik beroendevård; Prevention (Prevention) och Prediktion (Prediction) och är en vidareutveckling av bolagets tidigare eHälsoplattform för beroendevård. Previct består av ett antal avancerade algoritmer, AI-drivna prediktionsmotorer och kommunikationslösningar, samt av de två plattformsapplikationerna Previct Alcohol (tidigare ”TripleA”) och Previct Gambling (tidigare ”TripleG”), för vård inom respektive beroendeområde.

Med lanseringen av Previct förstärker Kontigo Care ytterligare sin förmåga till återfallsprevention. Plattformen baseras på de senaste rönen inom avancerad algoritmforskning för att skapa nästa generations återfallsprevention. Dessutom erbjuder Previct ett större antal behandlingsverktyg som dagligen motiverar och stödjer patienten i sin hemmiljö. Detta ger vården nya möjligheter till distansvård med långsiktiga behandlingsresultat, och kunskapen om varje individ som fångas i realtid möjliggör också att återfall kan brytas tidigt, samt att varje vårdmöte blir högkvalitativt.

Previct är ett resultat av ett kontinuerligt nära samarbete med vården där deras vardag och behov har satts i centrum och trots att den nya eHälsoplattformen baseras på avancerad teknik och en förbättrad AI, är användarvänlighet ett av ledorden för samtliga användargränssnitt.

”Det har varit oerhört stimulerande att ha fått ta del av den stora mängd användningsområden som våra användare sett med våra nya behandlingsverktyg”, säger Maria Winkvist, Produktchef på Kontigo Care. ”Utöver de spännande tekniska och forskningsmässiga effekter som vår nya eHälsoplattform förväntas leda till, så ligger lanseringen av den nya plattformen rätt i tiden, då samhällsutmaningarna inom beroendeområdet fortsätter att växa samtidigt som vårdgivarnas budgetar är trängda. Bara i Sverige beräknas samhället årligen belastas med cirka 35 miljarder kronor i direkta kostnader för en, många gånger, väldigt traditionell och ineffektiv alkoholberoendevård, samtidigt som det mänskliga lidandet är enormt. Med Previct förstärker vi samtliga behandlingsmetoder som erbjuds idag så att samhällets kostnader för beroendevården kan sänkas, behandlare får bättre förutsättningar att höja sin lyckandefrekvens och ett stort antal beroende och deras familjer kan få en förbättrad livskvalitet. Detta är vad som driver oss i vår fortsatta produktutveckling och i vårt arbete med att etablera Previct som standard i svensk, och i förlängningen internationell beroendevård”, avslutar Maria Winkvist.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>