Kontigo Care vinnare av eHealth award 2018
Hem NyheterE-hälsa Kontigo Care vinnare av eHealth award 2018

Kontigo Care vinnare av eHealth award 2018

Publicerat av: Redaktionen

Kontigo Care AB (publ) (”Kontigo Care” och/eller ”Bolaget”) offentliggör att Bolaget idag har vunnit den prestigefyllda utmärkelsen eHealth Award, vilket är en utmärkelse baserad på regeringens och SKL’s ”Vision e-hälsa 2025”, i vilken Sverige skall vara världsledande i eHälsa till år 2025.

Kontigo Care vinnare av eHealth award 2018 2Utmärkelsen som Årets eHälsobolag vanns i hård konkurrens med flera andra spännande eHälsobolag.

”Det är mycket stort att Kontigo Care idag blev utsett till årets eHälsobolag”, säger Bolagets VD Henrik Nordlindh. ”eHealth Award är ett prestigefyllt pris och vi är mycket stolta vinnare. Även om det är trevligt att vara ett av Sveriges hetaste eHälsobolag, så är den största betydelsen av utmärkelsen att den sätter fokus på vår mission att förändra svensk och internationell beroendevård. Det är oacceptabelt att 80 % av alla patienter som genomgår behandling mot alkoholmissbruk tar återfall, att kompetenta behandlare inte har tillgång till moderna och digitala medicintekniska produkter och att samhället saknar verktyg för en effektiv allokering av begränsade resurser”, fortsätter Henrik Nordlindh.

”Vi tackar juryn för detta mycket fina pris, våra aktieägare för att de har stöttat oss under en lång uppbyggnadsfas och vi tackar våra många kunder och användare för den uppmuntran som de ger oss i vårt dagliga arbete. Slutligen skänker vi också en tanke till de många som här och nu, direkt eller indirekt, är utsatta för konsekvenserna av ett alkohol- eller spelberoende, och som ännu inte fått dra nytta av våra digitala AI-baserade preventionslösningar. Vi hoppas att denna utmärkelse ska uppmärksammas av beslutsfattare inom beroendevårdssektorn och att utmärkelsen ska bidra till att vi tillsammans kan göra livet bättre för ett stort antal människor”, avslutar Henrik Nordlindh.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>