Kort lägesrapport från Emotra- Uppstart H2020 och möte i Madrid
Hem NyheterForskning Kort lägesrapport från Emotra- Uppstart H2020 och möte i Madrid

Kort lägesrapport från Emotra- Uppstart H2020 och möte i Madrid

Publicerat av: Redaktionen

Emotra är inne i ett intensivt skede. 1460 patienter har hittills testats i studien. Inom kort kommer EDOR test av nya patienter att stänga. Den 7mars anordnas ett möte i München, under vilket Emotra, bolagets vetenskapliga rådgivare och samarbetspartner träffar det spanska företaget Inspiralia, för att planera igångsättningen av Horizon 2020, Fas I- studien. Den 12-15 mars deltar Emotra i European Psychiatric Associations internationella kongress i Madrid, under vilken ett särskilt symposium om EDOR arrangeras.

Symposiet kommer att ledas av upphovsmannen bakom EDOR, Emotras forskningschef, Dr. Lars-Håkan Thorell och Emotras vetenskapliga rådgivare, Professor Marco Sarchiapone, Molise, Italien

Ytterligare ett antal presentationer av EDOR kommer att ges under året, av såväl Lars-Håkan Thorell som av thEmotras vetenskapliga rådgivare, professor Marco Sarchiapone, Förutom ett antal presentationer i Madrid kommer ett flertal presentationer att framföras under en internationell suicid-kongress i Oviedo i september. Presentationer kommer även att ges vid ett antal andra internationella och nationella psykiatrikongresser, främst i Europa men även i Sao Paulo, Brasilien i augusti månad, 2016. I samband med kongresserna i Madrid i mars och i Oviedo i september, kommer Emotra att hålla uppföljningsmöten tillsammans med de i studien medverkande klinikerna. Övriga förberedelser inför den planerade internationella lanseringen löper enligt plan.

Den europeiska multicenterstudien över användningen av EDOR för evaluering av självmordsrisk, som Emotra driver i nära samarbete med European Psychiatric Association- Suicide Section, EPASS, löper planenligt. Fram till idag har 1460 patientundersökningar rapporterats in till Emotra för analys av testresultaten. Med nuvarande inflöde av testdata kommer testningen av nya patienter inte behöva fortgå mer än högs ytterligare några veckor.

Den 7 mars genomförs Kickoff för Horizon 2020 Fas I tillsammans med det Madridbaserade företaget Inspiralia, ett företag med cirka 100 anställda, experter på den här typen av verksamhet. Emotra, Marco Sarchiapone och Dr Vladimir Carli, framträdande suicidforskare vid Karolinska Institutet, ansvarar för formuleringen av de vetenskapliga, kliniska och vårdrelaterade innehållet och Inspiralia ansvarar för själva genomförandet av den planerade ”feasibility -studien” och för sammanställning av rapporten till ”European Commission”, EC. Meningen är även att Inspiralia ska sammanställa ansökan till Fas II, den kliniska studien över barn och ungdomar upp till 20 års ålder.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>