Kronans Apotek accepterar Freja eID för identifiering
Hem NYHETER Kronans Apotek accepterar Freja eID för identifiering

Kronans Apotek accepterar Freja eID för identifiering

Publicerat av: Redaktionen

Freja eID Group AB meddelar idag att Kronans Apotek beslutat att acceptera identifiering med Freja eID:s mobila ID-handling vid uthämtning av recept i deras 320 apotek runt om i landet.

Freja eID har utvecklats från att vara en renodlad e-legitimation till att erbjuda användaren fler tjänster för ett enklare och tryggare liv i en digitaliserad värld, exempelvis mobila covidpass och fysisk identifiering med Freja-appen.

ID-handlingen i mobilen innehåller användarens bild, uppgifter och en QR-kod som kan läsas med en butiksskanner på samma sätt som ett körkort vid fysisk identifiering. Till detta finns ett antal säkerhets- och kontrollfunktioner för personal som ska kontrollera ID-handlingen.

Kronans Apotek accepterar Freja eID för identifieringKronans Apotek erbjuder tjänster och produkter inom recept, hälsa och skönhet, online och i 320 apotek i Sverige. Genom att tillåta sina kunder att identifiera sig i apoteken med Freja eID tar man det första steget i att skapa en integrerad e-handelskedja där användarens Identitet följer hela vägen från onlinebeställningen till utlämningen i ett apotek. Freja eID kommer dock att kunna användas i apoteken oavsett hur beställningen är gjord eller hur receptet är utfärdat.

Johan Henrikson, vd Freja eID Group kommenterar:

”Freja handlar om att hjälpa våra användare och tjänster att interagera på ett säkert och friktionsfritt sätt. I takt med att gränserna mellan den digitala och fysiska värdekedjan suddas ut kan vi hjälpa till att addera värde i varje del av användarresan tack vare att Freja eID fungerar både för identifiering online och i fysiska miljöer.”

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>