KRY förvärvar psykologiappen Enjo
Hem Nyheter KRY förvärvar psykologiappen Enjo

KRY förvärvar psykologiappen Enjo

Publicerat av: Redaktionen

KRY förvärvar bolaget Hello Shim, som utvecklat psykologiapparna Enjo och Shim.

KRY förvärvar psykologiappen Enjo 2

Johannes Schildt, KRYs VD

Med förvärvet, som är KRYs första, stärker KRY sin marknadsledande position för det fortsatta bygget av framtidens hälso- och sjukvård.
– Framtidens vård är personlig och individanpassad. Därför stärker vi nu upp vårt team med ledande spetskompetens inom utveckling av personlig och empatisk teknik som hjälper användaren att ta hand om sin egen hälsa, säger Johannes Schildt, KRYs VD om förvärvet som är bolagets första.

Appen Enjo är en empatisk chatbot som genom en personligt anpassad konversation hjälper användaren att ta hand om sitt mentala välmående. Enjo har rekommenderats av Apple i App Store i 10 länder, och har bland annat blivit utvald till ”App of the day” i App Store i Storbritannien.

Hoa Ly, VD och grundare av Hello Shim, disputerade 2015 med världens första doktorsavhandling om smartphonestöd i depressionsbehandling. En studie på Enjos föregångare Shim, gjord i samarbete med Linköpings universitet, visade att regelbundna samtal med chatbotten ledde till lägre stress och högre mentalt välmående.

– En empatisk, personligt anpassad digital tjänst som är närvarande i användarens vardag är en nyckel till att leverera preventiv vård och hjälpa våra patienter att hålla sig friska, säger Johannes Schildt.

– Vi är imponerade av vad KRY redan har uppnått och känner att de är bäst positionerade för att skapa en helt ny typ av vård där tekniken möjliggör mer effektiv behandling, stöd för användaren i sin vardag och en mer personlig och bättre upplevelse, säger Hoa Ly.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>