Hem NYHETERE-HÄLSA KRY och Dynamic Code utökar sitt samarbete

KRY och Dynamic Code utökar sitt samarbete

Publicerat av: Redaktionen

Tidigare i år inledde det digitala vårdbolaget KRY och HealthTech-bolaget Dynamic Code ett samarbete på den svenska marknaden där KRY använder sig av Dynamic Codes hälso- och diagnostester.

KRY och Dynamic Code utökar sitt samarbete 2

Anne Kihlgren, vd Dynamic Code

Nu skrivs ett nytt samarbetsavtal mellan företagen och KRY blir därmed Dynamic Codes vårdgivarpartner även i Norge.

Fler och fler väljer att använda digitala vårdgivare som KRY istället för att uppsöka den traditionella primärvården. Likaså väljer alltfler att göra självtester innan de uppsöker vården – ett koncept som Dynamic Code har erbjudit sedan många år. Det kan till exempel röra sig om tester för att upptäcka könssjukdomar, gluten- och laktosintolerans, hud- och nagelsvamp m fl.

– Samarbetet med KRY i Sverige har varit mycket framgångsrikt och inneburit att vi tillsammans kunnat hjälpa fler människor att få en korrekt diagnos och behandling, säger Anne Kihlgren, grundare och vd på Dynamic Code.

En helt digital vårdkedja
Det nya samarbetsavtalet i Norge innebär att de som använt Dynamic Codes tester och som visar sig ha behov av vård, kan få det via en direktlänk till KRY. Det gör att kunderna snabbt får den hjälp de behöver för att komma till rätta med sina problem. I Sverige finns den här möjligheten redan genom Dynamic Codes samarbeten med flera digiala vårdaktörer.

– Våra hälso- och diagnostest är en viktig pusselbit för att kunna erbjuda en komplett digital vårdkedja baserad på säkra diagnostester, säger Anne Kihlgren.

– Samarbetsavtalet med Dynamic Code är ett exempel på hur KRY arbetar innovativt för att göra hälsotjänster mer lättillgängliga och samtidigt kostnadseffektiva för såväl patienten som samhället. Vi vill göra det både enklare och mer flexibelt för patienten att testa sig, komma i kontakt med vården och få behandling, säger Thorleif Jansen, medicinsk chef på KRY i Norge.

Norge – en marknad på tillväxt
Dynamic Code är sedan många år etablerade på den svenska marknaden där självtesterna också säljs på apoteken. I Norge har testerna än så länge kunnat köpas på företagets hemsida. Samarbetet med KRY är ett första steg i företagets tillväxtsatsning på den norska marknaden.

– Precis som KRY strävar vi efter att göra vården mer tillgänglig och därför vill vi att våra tester ska vara enkla att få tag på för alla. Nu utökar vi sortimentet av tester och får möjligheten att ge konsumenten en bra service även i Norge. Vår förhoppning är att våra tester även ska finnas på apoteksmarknaden i början på nästa år, säger Anne Kihlgren.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>