Läkare i Världen får viktigt barnrättspris!
Hem NYHETER Läkare i Världen får viktigt barnrättspris!

Läkare i Världen får viktigt barnrättspris!

Publicerat av: Redaktionen

Idag tillkännagavs att Läkare i Världens generalsekreterare Eliot Wieslander är en av vinnarna av Child 10 awards 2018.

Läkare i Världen får viktigt barnrättspris! 1

Årets pristagare: Eliot Wieslander, Hanna Scott, Jonathan Jayes Green, Jonathan Ryan, Lenni Benson, Matilda Brinck-Larsen, Nora Phillips, Omid Mahmoudi, Sanna Vestin och Stephen W Manning

Priset hyllar ledare som står upp för barns rättigheter. I år är fokus på barn som lever utan papper men inte utan rättigheter.

– Det är en stor ära att få det här priset. Men viktigast av allt är att det är ett erkännande av det arbete som alla vi, både anställda och volontärer, på Läkare i Världen gör varje dag, säger Eliot Wieslander.

– Det är ett bevis för att vi gör avtryck, fortsätter Eliot Wieslander.

Child 10 Award & Summit är ett årligt toppmöte för att hylla och stötta 10 barnrättskämpar i deras kamp för att förhindra och förebygga övergrepp och utnyttjande av barn. Pristagarna får möjlighet att samlas och dela varandra erfarenheter. De får också träffa experter som kan bidra till att hitta nya vägar att sprida och utöka det arbete som varje organisation gör.

– Att Child 10 lyfter papperslösa barn är oerhört viktigt. På Läkare i Världen möter vi ofta dessa barn, barn som lever under fruktansvärda förhållanden mitt bland oss, säger Eliot Wieslander.

Child 10 drivs idag av Hugo Stenbecks stiftelse och Sophie Stenbeck Family Foundation.

Bland tidigare års uppmärksammade pristagare finns bl. a. Oby Ezekwesili, som tilldelades priset efter att ha initierat uppropet #BringBackOurGirls.

– Årets pristagare är modiga och inspirerande ledare som verkligen står upp för de mest utsatta barnen. De är hängivna experter och aktivister som står fast för barnets rättigheter i en samhällsutveckling där hårdare klimat på alla sätt slår hårdast mot de barn som är mest utsatta. Jag är väldigt stolt att vi har möjlighet att hylla dem i Malmö och stötta dem framåt för att de gemensamt ska kunna växla upp arbetet för barn i papperslöshet, säger Sara Damber som grundade Child 10.

Årets prisutdelning sker på Scandic Hotel Triangeln den 4 december kl 15:30

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>