Hem HÄLSAPSYKISK OHÄLSA Läkaren Nadia Lord fortsätter motarbeta patienter

Läkaren Nadia Lord fortsätter motarbeta patienter

Publicerat av: Redaktionen

En läkare på en psykiatrisk mottagning verkar ha satt i system att motarbeta patienter.

Läkaren Nadia Lord fortsätter motarbeta patienter 3Genom att ifrågasätta deras diagnoser utan föregående undersökning. Genom att inte bevilja sjukskrivning hos patienter som varit sjukskrivna under lång tid förut. Genom att hota med inläggning. Genom att anklaga patienter för att sälja eller överkonsumera mediciner. Patienter mår dåligt, en del har avslutat sin behandling.

Elisabeth har haft diagnosen ADHD sedan hon fyllde 21. Hon har haft Tourette, tvångssyndrom och depression i fyra år efter att ha jobbat för mycket. Hon har haft en lång och bra kontakt med ADHD-mottagning 1 på St. Eriksplan. I våras skulle Elisabeth träffa en ny läkare för att förlänga en sjukskrivning… trodde hon:
– Det första jag kände i rummet var att den något inte stod rätt till.
Den kvinnliga läkaren, Nadia Lord, inledde:
”Berätta varför är du här?”
”Vad vill du att jag ska berätta om, svarade jag, vi ska väl bara förnya min sjukskrivning?”

Efter fem minuter var ADHD och tvång borta

– Nadia Lord menade efter att ha träffat mig i fem minuter att jag inte hade ADHD och inget tvångssyndrom. Jag var chockad, ledsen och upprörd.
– Det är ju ganska farligt att säga till en person med tvång, låt säga om jag har tvångstankar kring att jag ska döda mitt barn, att det inte är ett tvång. Och jag var ju… är dessutom sjukskriven för utmattningssyndrom och depression och suicidalitet. Jag frågade om hon läst journalerna och det sa hon att hon hade gjort men det hade hon ju inte. Det vet jag.
– Sen ifrågasatte hon dosen på min ADHD-medicin och frågade varför jag hade så hög dos? Det kändes som att hon insinuerade att jag antingen överkonsumerade Metamina eller sålde. Jag kände mig tvungen att gå med på att sänka dosen. Jag höll på att bli jättearg men ville inte riskera min behandling och sjukskrivning så jag ville mest därifrån så fort som möjligt.

Har klagat men inte fått svar

– Jag mådde jättejättedåligt efter besöket. Vad hade hon för agenda? Vad var hennes mål? När jag kom hem efter läkarbesöket googlade jag henne och såg att hon ju har gjort likadant mot andra. Och det kändes skönt på något sätt. Vad gör ADHD- mottagningen av detta frågade jag mig? Jag har klagat på det som hände med Nadia Lord hos klinikledningen. De har tagit emot klagomålet men jag har inte fått något svar ännu. Hon ska ju inte jobba inom psykiatrin anser jag.

Till följd av besöket mådde Elisabeth mycket sämre under en period. Hon fick inte heller sin sjukskrivning. Men sedan träffade hon en annan läkare och allt återgick till det normala.

”Patienter äter för mycket narkotiska preparat”

Cecilia har en liknande erfarenhet som Elisabeth. Hon träffade Nadia Lord i två gånger under försommaren 2019: Det har blivit en lekstuga på ADHD -mottagningen. Det var jättebra förut. Nu har man bytt en massa läkare. Jag vet inte varför. Jag fick veta att min gamla slutat och att jag skulle få en ny. Då fick jag Nadia Lord. Hela besöket började med att hon ifrågasatte sjukskrivningen och så ville hon ändra medicineringen. Hon pratade om statistik om utskrivna mediciner och att vi patienter äter för mycket narkotiska preparat.

– Nadia Lord menade att utmattning och depression inte är samma sak och att utmattning var vårdcentralens sak. Jag menade att eftersom de behandlat mig i tre år fick de väl löpa linan ut. Men jag fick ingen sjukskrivning och inga mediciner.

– Det här mötet ägde rum den 17 juni och jag, min boendestödjare och socialpsykiatrin ägnade hela sommaren åt att försöka få tag på mottagningen så att jag kunde bli sjukskriven men det gick inte. Till slut fick min vårdcentral sjukskriva mig. I slutet av augusti fick jag tid till en ny läkare på ADHD-mottagningen.

Vägrade tro att patienter kan ha egen kontakt med Försäkringskassan

– Hon tittade inte ens på mig utan frågade vad jag gjorde där och hur jag löst sjukskrivningen. När jag berättade om vårdcentralen undrade hon varför jag inte gick tillbaka dit.
Jag hade börjat arbetsträna vid det laget och haft möten med Försäkringskassan. De krävde 100 procents sjukskrivning för att jag skulle få arbetsträna. Både den nya läkaren och Nadia Lord vägrade att tro på att jag hade kontakt med Försäkringskassan. I deras värld skulle Försäkringskassan komma till mottagningen och ha möten med dem närvarande. Och förnya recept fick bara medicinskt ansvarig läkare, Nadia Lord, göra. Så det blev ju inget.

Cecilia är förbannad:

– Jag har en telefon som jag kan spela in på. Den har jag med mig på varje möte hädanefter så jag kan spela in. Det ska inte gå till så här. Människor som mår dåligt ska inte behöva bemötas av någon som inte förstår vårt språk och som inte vet vad som gäller med regler och hur Försäkringskassan fungerar och inte fungerar. Det är sjukt. Människor som är svagast i samhället går lätt in i en ny depression. Jag hade det jättebra där men nu…. det är inte samma mottagning längre. Och alla har inte råd att betala för privat vård. Sist jag var där var i förra veckan. Tio minuters tid för att få en sjukskrivning.

Skulle bli inlagd för fortsatt sjukskrivning

Erik Thorbjörnson har gått på mottagningen ADHD 1 i åtta år:

– Det har varit jättebra som huvudsak. Ibland har det varit inhyrda läkare som varit helt ute och cyklat men generellt har jag haft väldigt bra läkare på mottagningen. Det har fungerat väldigt bra beträffande det praktiska, bemötandet och medicinen.

I november förra året träffade han Nadia Lord första gången:
– Jag gick dit för att få förlängd sjukskrivning men hon såg ingen anledning att förlänga den. Jag var inte tillräckligt dålig för att bli sjukskriven enligt henne.
– Sedan började hon ifrågasätta min Aspergersdiagnos. Hon menade att min utredning från 2015 var bristfällig därför att den hade gjorts i slutenvården och att den inte dög som underlag för att påvisa neuropsykiatriska funktionsnedsättningar. Därför skulle hon dra in på medicinen och avsluta sjukskrivningen.
– Jag kunde få fortsatt sjukskrivning om jag gick med på att göra en inläggning. Hon ville ha bevis för att mitt humör och mående var så upp och ner. Jag ville inte utsätta varken mig eller min familj för det här så jag gick därifrån bara.

”Jag litar på mina läkare”

– Senare ringde jag verksamhetschefen Holger Thomas och berättade vad som hänt, säger Erik:
”Jag litar på mina läkare”, var svaret jag fick från honom.
– Jag har pratat med honom flera gånger efter det och sagt han måste ta det här på fullt allvar. Jag har inte fått något svar.

Erik begärde att få en ny läkare och fick det. Med henne var det inga problem med vare sig sjukskrivning eller mediciner.

”Vi vill hjälpa alla våra patienter”

Vi frågade enhetschefen för ADHD 1, Holger Thomas om hur han ser på situationen med det dåliga bemötandet från en av hans anställda. Han svarar:

”Till att börja med vill jag beklaga att patienterna som du haft kontakt med upplevde att de fick ett dåligt bemötande. Den grundläggande inställningen på vår mottagning är att vi vill hjälpa alla våra patienter, så att de kan leva ett gott och självständigt liv. För att nå detta mål försöker vi bistå patienterna med olika behandlingsmöjligheter och behovsinriktade insatser under en period i livet. Naturligtvis ska ingen patient behöva gå från mottagningen med en känsla av att ha blivit dåligt bemött.

När det inte fungerar kan missnöjda patienter säga till läkaren. Om det inte är aktuellt att tala med läkaren kan patienten lämna sina synpunkter till mig (chefen för mottagningen) så att de kan få en annan läkare. Patienten kan även anmäla sitt missnöje till patientnämnden. För allvarligare händelser kan patienten vända sig till IVO, Inspektionen för vård och omsorg. (På 1177.se kan man läsa mer om hur man klagar på vården.)”

Ett förväntat svar. Kanske det enda man kan ge i Holger Thomas position och situation. Han pratar om mottagningens inställning. Patienterna vi pratat med ger en annan bild av inställningar som råder.

Av Per Sternbeck

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>