Lansering av Hjärtflimmerkollen – en ny medicinsk tjänst för att digitalt utreda för förmaksflimmer – öppen för alla
Hem NYHETER Lansering av Hjärtflimmerkollen – en ny medicinsk tjänst för att digitalt utreda för förmaksflimmer – öppen för alla

Lansering av Hjärtflimmerkollen – en ny medicinsk tjänst för att digitalt utreda för förmaksflimmer – öppen för alla

Publicerat av: Redaktionen

Nu lanseras Hjärtflimmerkollen, en ny medicinsk tjänst för att enkelt, digitalt och patientcentrerat ge alla möjlighet att utredas för förmaksflimmer.

Lansering av Hjärtflimmerkollen – en ny medicinsk tjänst för att digitalt utreda för förmaksflimmer – öppen för alla 2Tjänsten lanseras inom ett samarbetsprojekt mellan Coala Life, hjärtspecialistmottagningen Cityheart och Life science-företaget Bayer Sverige.

Förmaksflimmer är en av de mest förekommande hjärt- och kärlsjukdomarna i världen. Bara i Sverige är minst 300 000 personer drabbade. Ett stort problem är att många är drabbade utan att veta om det. Utan rätt medicinering ökar risken att drabbas av stroke och hjärtsvikt avsevärt. Dessutom är risken att dö i förtid dubbelt så stor. Just därför rekommenderar Europeiska Kardiologförbundet opportunistisk screening av hjärtat för att hitta förmaksflimmer.

– ”Nu gör vi det möjligt att tillsammans med kardiologer ge alla lika möjlighet att enkelt kunna utredas för förmaksflimmer. En smart, individ-centrerad tjänst utan väntetider och med snabb behandling för dem som behöver det”, kommenterar Philip Siberg, VD för Coala Life.”

Hjärtflimmerkollen görs genom att låna hem en Coala Heart Monitor för EKG-mätningar i vardagslivet under 14 dagar. EKG-mätningarna utreds på distans av kardiologer som återkopplar snabbt och ger möjlighet till effektiv behandling vid behov. Tjänsten vänder sig till allmänheten och beställs enkelt genom coalalife.com.

– ”Varje år drabbas ca 25 000 personer i Sverige av akut stroke, 20 % av dessa bedöms vara orsakat av förmaksflimmer. Coala Heart Monitor är ett fenomenalt diagnostiskt hjälpmedel för att påvisa förmaksflimmer i riskgrupper så att personligt lidande samt vård och omsorgskostnader för stroke i samhället minskar, kommenterar Christos Milonas, Specialistläkare kardiologi och internmedicin på Cityheart. Patienten erbjuds genom Coala Heart Monitor att själv kunna ta kontroll över sina symtom och risksituation.”

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>