Linksys lanserar högpresterande nätverksplattform i molnet för små- och medelstora företag
Hem NYHETERINFORMATIONSSÄKERHET Linksys lanserar högpresterande nätverksplattform i molnet för små- och medelstora företag

Linksys lanserar högpresterande nätverksplattform i molnet för små- och medelstora företag

Publicerat av: Redaktionen

Linksys, ledande inom nätverks- och WiFi-lösningar för hemanvändare och företage, lanserar idag Linksys Cloud Manager – en molnbaserad WiFi-plattform anpassad för mindre företagsmiljöer.

Linksys lanserar högpresterande nätverksplattform i molnet för små- och medelstora företag 2Lösningen erbjuder överskådlighet och enkel centraliserad hantering samt övervakning av trådlösa nätverk, utan kostsamma och komplexa hårdvarulösningar, komplex tredjeparts-mjukvara eller årliga hosting-kostnader.

Linksys Cloud Manager gör det enkelt för IT-administratörer och andra användare med auktorisering att på distans övervaka, hantera och felsöka enskilda eller distribuerade trådlösa nätverk i realtid, via en enda kontrollpanel. Lösningen är enkel att sätta upp och ger säker distanstillgång till Linksys Business Wireless-AC Access Points, som är byggda med högpresterande hårdvara i enterprise-klass och samtidigt konkurrenskraftigt prissatt, utan licens- eller underhållskostnader under fem år*. Att licensen är inkluderad innebär att lösningen passar alla budgetar och ger en komplett lösning för IT-leverantörer och deras SMB-kunder.

”Det finns en lucka på marknaden för prisvärda, molnbaserade WiFi-plattformar i enterpriseklass, framtagna specifikt för mindre organisationer”, säger Wayne Newton, director of commercial business på Linksys. ”Nuvarande erbjudanden är antingen byggda runt konsumenthårdvara eller innehåller dyra enterprise-funktioner med årliga kostnader som står i vägen. Ett vanligt klagomål är att företagslösningar är onödigt komplexa, med funktioner långt bortom de vanliga krav som små företagsnätverk ställer.”

Gör nätverkshantering för SMB:s enklare

Linksys molnarkitektur levererar funktioner som förenklar administrering, ökar produktiviteten, ger bättre kontroll över nätverkets upptid, samt möjlighet att säkerställa QoS i realtid.

  • Centraliserad hantering via en global karta – hantera flera, obegränsade WiFi-nätverk från en centraliserad kontrollpanel med ett enda inlogg. Samtliga konton, nätverksplatser, accesspunkter och anslutna enheter är synliga.
  • Övervakning och insikter på distans – ger notifikationer och statistik i realtid så att nätverksadministratörer kan förutse potentiella nätverksproblem utan att behöva övervaka och felsöka på plats. Via en webbläsare går det att på ett ögonblick se historik och trafik på nätverket i realtid, samt analyser av kunder och enheter, inklusive upptid, signalstyrka, anslutningstid och så vidare. Inbyggda felsökningsverktyg gör det möjligt att identifiera problem genom att använda funktioner som Ping Test, Blink LED, RF Environment-scan och Rogue Access Point Detection.
  • Fantastisk skalbarhet – skala sömlöst från enskilda nätverk på en fysisk plats till ett obegränsat antal nätverk världen över, lämpligt för distribuerade nätverk (till exempel för kedjor med flera butiker/organisationer med flera kontor).
  • Snabb implementering – möjligheten att konfigurera accesspunkter innan de tas i bruk möjliggör en snabb och enkel installationsprocess. Efter påbörjad användning kopplas Linksys AP automatiskt till molnet via SSL och kan konfigureras på distans oavsett om det är offline eller online. Användare kan använda nätverket inom några minuter med endast ett par klick.
  • Molnbaserade uppdateringar – firmware uppdateras automatiskt.
  • Email- och SMS-notifikationer – meddelar och varnar angående nätverks- och enhetsuppkopplingar, samt nätverkshälsan, till exempel gällande nertid och oväntade konfigurationsändringar.
  • Enkel användning av portalen – en intuitiv, webbaserad kontrollpanel i webbläsaren med ett responsivt gränssnitt gör det möjligt för IT-administratörer att hantera nätverksunderhåll på språng, med hjälp av en laptop, surfplatta eller mobiltelefon – och utan att behöva ladda ner någon extra app.
  • Multi-roll-plattform – Möjlighet att sätta upp konton med avgränsade roller (ägare, administratör, observatör) och ge nyckelanvändare tillgång till specifika nätverk.
  • Utmärkta garantivillkor och teknisk support – Linksys erbjuder kundsupport varje dag i veckan, dygnet runt.

”Linksys Cloud Manager är mycket enkel och intuitiv att använda. Jag har använt Meraki, Cradlepoint och Aerohive tidigare och detta är helt klart det enklaste gränssnittet att navigera”, säger Michael Johnson, solution engineer på IT-leverantören RCT Technologies.

Frigör vinst för IT-leverantörer

Begränsade resurser, ansträngda budgetar och ett snabbt ökande antal enheter tillsammans med utvecklingen inom IoT gör trådlösa nätverk ännu mer komplexa, vilket i sin tur leder till att mindre organisationer drivs till managed services-upplägg där en IT-partner ansvarar för nätverket på löpande basis. Flytten till molnbaserade applikationer och ”everything-as-a-service” öppnar upp för stora tillväxtmöjligheter i det här segmentet för IT-leverantörer och i kanalen.

”Linksys lägger stor vikt vid att möta partners behov med konkurrenskraftiga lösningar och program. Linksys Cloud Manager togs fram med kanalpartners affärsmål och utmaningar i åtanke och adresserar ett gap där nuvarande WiFi-plattformar inte levererar”, säger Wayne Newton, director of commercial business på Linksys. ”Linksys Cloud Manager gör det enklare för IT-leverantörer att hantera kunders nätverk på distans och öka intäkten och vinsten på den så kallade SMB-marknaden.”

Linksys Cloud Manager är en optimal lösning för återförsäljare och IT-leverantörer som vill lansera en managed services-modell som genererar återkommande intäkter. För de som redan gör detta, är detta ett lockande alternativ till dyrare molnlösningar och något som hjälper dem att komplettera sin produktportfölj för att nå kunder med mer begränsad IT-budget.

”När vi undersökte mindre organisationers behov upptäckte vi snabbt att de har samma behov som större företag, men att marknaden saknade ett prisvärt och enkelt hanteringssystem, säger Anthony Pham, senior product manager på Linksys. ”Linksys Cloud Manager möter ett behov av molnbaserad nätverkshantering i enterprise-klass till ett pris som ingen annan leverantör kan matcha.”

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>