Lokala skidbackar satsar på friskvårdsåkare
Hem NYHETER Lokala skidbackar satsar på friskvårdsåkare

Lokala skidbackar satsar på friskvårdsåkare

Publicerat av: Redaktionen

Skipass som skattefri friskvårdsförmån – det blev möjligt vid årsskiftet.

Lokala skidbackar satsar på friskvårdsåkare 1

Storklinten utanför Boden har redan fått förfrågningar på säsongskort med friskvårdspeng. Foto: Mats Engfors

Inför vintern 2018/2019 satsar skidanläggningarna för att locka motionärer att åka utför på hemmaplan. Och flera anläggningar har redan märkt ett stort intresse.

– Vi la ut information om friskvårdsbidraget på vår Facebooksida och det har redan kommit flera förfrågningar om säsongskort, säger Tore Boström, verksamhetschef för Storklinten utanför Boden.

Även Isaberg i Hestra, strax söder om Jönköping på småländska höglandet, har märkt av intresset.

– Vi sålde en del liftkort med friskvårdsbidrag redan i början av året och nu inför den här säsongen förnyar vi informationen. I början av december kör vi ”julklappsdagar” då vi har öppet i butiken, och inför det går vi ut med annonser och säsongskortsrabatt, säger Louise Söderlund, vd för Isaberg.

Det var i januari 2018 som beskedet från Skatteverket kom efter en dom i Högsta förvaltningsdomstolen. Domen räknar skidåkning som ”motion eller friskvård av enklare slag”, vilket är grundregeln för friskvårdsbidrag. Det maximala skattefria beloppet är 5 000 kronor per år, och det är arbetsgivaren som bestämmer om den godkänner utförsåkning, skidskola eller annan aktivitet som friskvårdsförmån.

– Utförsåkning är bra motion och friskvårdsbidraget ger fler chansen att upptäcka skidåkning som en stärkande uteaktivitet. Skidanläggningarna är på tårna och jag ser att många arbetar med att locka sina ”hemmaåkare”, säger Titti Rodling, vd Svenska Skidanläggningars Organisation, SLAO.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>