Majoriteten av företagsledarna satsar på IoT under 2017
Hem HÄLSA Majoriteten av företagsledarna satsar på IoT under 2017

Majoriteten av företagsledarna satsar på IoT under 2017

Publicerat av: Redaktionen

Internet of Things (IoT) fortsätter att vara ett attraktivt område för många verksamheter, inte minst inom B2B-sektorn.

Majoriteten av företagsledarna satsar på IoT under 2017 2Bara inom tillverkningsindustrin ökade antalet IoT-driftsättningar med 84 % från 2016 till 2017, medan tillväxten inom energibranschen var 41 %. Tillväxten och intresset avspeglas också i att 73 % av företagsledare aktivt undersöker eller redan är i fas med att implementera IoT-projekt. Detta framgår av Verizons senaste IoT-rapport – State of the Market: Internet of Things 2017.

Redan nu finns det över 8,4 miljarder IoT-enheter i bruk och i takt med att bl.a. nätverksteknologi och löpande kostnadsreduktioner främjar utvecklingen är det många företagsledare som idag inte bara uppmärksammar de möjligheter som finns med IoT utan aktivt arbetar med att utnyttja dem. Detta avspeglas också i förväntningarna på IoT-marknaden som förväntas växa med 35 % årligen fram till år 2020, till ett motsvarande värde på 1,16 miljarder dollar. Undersökningen visar att:

  • Möjligheten till ökade intäkter är den största drivkraften bakom antagandet av IoT
  • Att leva upp till lagar och bestämmelser kvarstår som en drivkraft bakom företagens implementation av IoT.
  • Standarder, säkerhet, driftskompabilitet och kostnader står för 50 % av företagsledarnas bekymmer kring IoT

Ekonomin bakom IoT har blivit allt mer övertygande och B2B-sektorn, som genererar nästan 70 % av det potentiella värdet som möjliggörs av IoT, kommer dra nytta av fördelarna först.

IoT förenklar traditionella arbetsuppgifter

Rapporten påvisar en rad intressanta och vitt skilda exempel på hur IoT kan användas rent konkret, bl.a. ett exempel med användningen av drönare.

Drönare gör det möjligt för aktörer inom t.ex. byggbranschen att utföra underhåll och inspektioner utan att behöva skicka ut medarbetare. Drönare kan även hjälpa t.ex. försäkringsföretag att göra bedömningar av skador. Rapporten lyfter ett case med byggföretaget Hensel Phelps som har satt i drift ett av de mest sofistikerade drönarprogrammen i branschen för att underlätta deras design- och konstruktionsprocesser och göra dem mer effektiva. Drönarprogrammet är sömlöst integrerat i verksamheten och används för att inspektera byggnader, samla in data till arkitekterna, övervakning samt HVAC-effektivitetsinspektioner. Rapporten lyfter även exempel inom läkemedelsindustrin med en IoT-baserad ”Track and Trace-teknologi” som kan hjälpa verksamheter inom läkemedelsindustrin att avslöja förfalskade varor och med att uppfylla myndighetskrav.

– Under det gångna året har företag i många branscher, inklusive de inom energi, sjukvård, bygg och offentlig sektor implementerat IoT-teknik för att öka effektivitet och resultat. Under 2017 har tekniska framsteg och utvecklingen av standarder i kombination med förändrade konsumtionsmönster samt minskade kostnader gjort IoT attraktivt för många företag, och många fler kommer att använda IoT framöver för ekonomisk tillväxt, säger Mark Bartolomeo, VP, IoT Connected Solutions, Verizon.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>