Märta Nasvelldagen 2018: Förstå, förhindra och behandla psykisk sjukdom
Hem HälsaPsykisk ohälsa Märta Nasvelldagen 2018: Förstå, förhindra och behandla psykisk sjukdom

Märta Nasvelldagen 2018: Förstå, förhindra och behandla psykisk sjukdom

Publicerat av: Redaktionen

Märta Nasvelldagen är en halvdag om psykiatrins utmaningar och bjuder på både föreläsningar och möjlighet till frågor och diskussion.

Märta Nasvelldagen 2018: Förstå, förhindra och behandla psykisk sjukdom 2Temat fokuserar i år på psykisk ohälsa bland barn och unga vuxna.

Märta Nasvelldagen tillägnas sjuksköterskan och donatorn Märta Nasvell. Hon kämpade hela sitt liv för att människor med psykisk sjukdom ska mötas av samma respekt som dem som drabbas av kroppslig sjukdom. Hon tog examen vid Kungliga Akademiska sjukhusets sjuksköterskeskola 1933 och arbetade ända upp i åttioårsåldern som sjuksköterska vid Psykiatriska kliniken vid Akademiska sjukhuset.

Årets program innehåller en mängd kortföreläsningar. Särskilt fokus ligger på barn och unga med ADHD samt på könsdysfori. Vad händer när biologin möter samhället? Ämnena tas först upp i föreläsningsform för att sedan diskuteras i efterföljande seminarier.

Tid och plats: Lördagen den 14 april, 12.30-16.35 i Gunnelsalen, Psykiatrins hus, Akademiska sjukhuset, ingång 10.

Arrangör: Institutionen för neurovetenskap, Uppsala universitet, i samarbete med Verksamhetsområde psykiatri, Akademiska sjukhuset, och brukarorganisationerna i Uppsala län.

Se hela programmet här.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>