Massachusetts General Hospital går med i den prospektiva studien PanFAM-1 för tidig diagnos av bukspottkörtelcancer hos kända högriskgrupper
Hem NYHETERCANCERVÅRD Massachusetts General Hospital går med i den prospektiva studien PanFAM-1 för tidig diagnos av bukspottkörtelcancer hos kända högriskgrupper

Massachusetts General Hospital går med i den prospektiva studien PanFAM-1 för tidig diagnos av bukspottkörtelcancer hos kända högriskgrupper

Publicerat av: Redaktionen

Att skapa samarbeten och etablera en närvaro i USA spelar en central roll i Immunovias strategi för ersättningssystem och marknadsintroduktion.

Massachusetts General Hospital går med i den prospektiva studien PanFAM-1 för tidig diagnos av bukspottkörtelcancer hos kända högriskgrupper 2Även att fortsätta expandera PanFAM-1 till den största prospektiva multicenterstudien någonsin för tidig upptäckt av bukspottkörtelcancer är ett viktigt steg mot dessa mål. Att det välrenommerade MassGen medverkar förstärker studien som syftar till att validera IMMrayTM PanCan-d, Immunovias blodbaserade test för tidig upptäckt av bukspottkörtelcancer.

LUND och Boston, USA – Immunovia AB kan idag offentliggöra att Massachusetts General Hospital är den senaste deltagaren att ansluta sig till PanFAM-1, en multicenter prospektiv studie för att validera tidig diagnos hos patienter inom kända högriskgrupper för bukspottkörtelcancer.

Studien syftar till att validera Immunovias blodbaserade test IMMrayTMPanCan-d och kommer under tre år att analysera mer än tusen individer från kliniska center i både USA och Europa som erbjuder screening inom bukspottkörtelcancer. Målet är att visa den sammantagna vinsten för sjukvården av att testa patienter med ärftlig bukspottkörtelcancer.

Immunovia har genom ett nära samarbete med flertalet ledande auktoriteter inom bukspottkörtelcancer identifierat tre huvudsakliga kriterier för antagning av center i den prospektiva multicenterstudien.

Massachusetts General Hospital uppfyller alla tre: bred patienträckvidd, kontinuerligt övervakningsprogram av patienter inom kända högriskgrupper för bukspottkörtelcancer samt världsberömd klinisk expertis om bukspottkörtelcancer.

“Det finns ett enormt behov av tidig upptäckt av bukspottkörtelcancer för att kunna förbättra överlevnadsgraden,” säger Daniel C Chung, medicine doktor och klinikchef för mag- och tarmavdelningen samt director för högriskkliniken för mag- och tarmcancer vid Massachusetts General. ”Många individer har en hög risk för ärftlig bukspottkörtelcancer och vi är därför tillfreds över att medverka i PanFAM-1-studien och undersöka den kliniska användbarheten hos IMMray PanCan-d.”

“Rekryteringen av Massachussets General Hospital som det senaste PanFAM-1-centret är mycket glädjande. Dr. Chungs team har varit bidragande i att bygga ett case för ärftlig screening och vi tror att studien kommer visa att IMMrayTMPanCan-d är idealisk för detta syfte. Deras deltagande tillsammans med andra ledande center i USA rättfärdigar också vårt beslut att etablera ett testlaboratorium i Boston förra året som en del av vårt engagemang att bättre tjäna marknaden,” kommenterade Mats Grahn, VD för Immunovia.

Övriga partners inom PanFAM-1 är: Mount Sinai i New York, Knight Cancer Institute vid Oregon Health and Sciences University i Portland, USA, the University of Pittsburgh, the University of Liverpool, UK, Ramon y Cajal Institute for Health Research i Madrid, Spanien samt Sahlgrenska Universitetssjukhuset i Göteborg. Immunovia för även långt gångna diskussioner med ett flertal andra övervakningsprogram av högriskgrupper i Europa och USA gällande deras medverkan.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>