Hem NYHETER MEDS Apotek börjar sälja antikroppstest till svenska folket

MEDS Apotek börjar sälja antikroppstest till svenska folket

Publicerat av: Redaktionen

MEDS Apotek (meds.se) börjar idag sälja antikroppstester för covid-19 till en helt ny prispunkt på marknaden.

MEDS Apotek börjar sälja antikroppstest till svenska folket 2

Joanna Elmes och Björn Thorngren, medgrundare MEDS

Det möjliggör testning över hela landet till mindre än hälften av den kostnad som konkurrerande apotek och vårdaktörer erbjuder idag.

Antikroppstesterna kan visa om en person varit smittad och görs genom ett blodprov (stick i fingret). Testerna kommer från etablerade leverantörer på marknaden och säljs till alla vårdaktörer som önskar lansera eller utöka sin testverksamhet över hela landet. Från liten till stor.

Med start idag kan vårdaktörer att lägga en beställning på meds.se och få leverans samma dag eller dagen efter i stora delar av landet. Testerna får inte köpas av privatpersoner och säljs i paket om 25 tester.

Antikroppstestet kan sedan erbjudas till slutkunder av allt ifrån frilansande sjuksköterskor till stora vårdcentraler på ett flexibelt vis. Antikropptestet är CE-märkt samt upptaget på Folkhälsomyndighetens lista över serologiska tester för antikroppstestning. Svaret kommer inom 15 minuter.

– Testerna visar om immunförsvaret har reagerat på viruset. Ett positivt svar tyder på att man har haft en infektion. Vi kommer även erbjuda s k serologiska tester inom kort som analyseras på labbsäger Joanna Elmes farmaceut och medgrundare av MEDS.

– Vi är stolta över att kunna erbjuda kvalitetstester till ett pris som möjliggör för många fler att ha råd med ett test. Vi bedömer att intresset från vårdaktörer är stort och har fått indikationer att de kan ge ett slutkundspris på 350 kr eller lägre med rimlig marginal.Dvs mindre än hälften kostnaden för liknande tester som apotekskedjorna säljer. Dessutom hoppas vi att det blir tillgängligt på många platser över landet och inte bara i stadskärnorna med tidsbokning som idag, säger Björn Thorngren, VD och medgrundare av MEDS.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>