Medicana Health Group investerar 10 MEUR i cancerbehandlingsutrustning från Elekta

Elekta meddelade i dag att Medicana Health Group, ett av Turkiets största privata vårdnätverk, investerar över 10 MEUR i avancerad utrustning och mjukvara för behandling av cancer.

Affären omfattar Elektas linjäracceleratorer Versa HD och Synergy, onkologiinformationssystemet MOSAIQ och behandlingsplaneringssystemen Monaco.Medicana Health Group

– Medicana är ett växande sjukhusnätverk, med allt större fokus på cancervård. Vi är mycket glada över att kunna stödja dem i deras ambition att erbjuda de mest högkvalitativa vårdtjänsterna i Turkiet. Deras val av Elekta och vår avancerade linjäraccelerator Versa HD tillsammans med behandlingsplaneringssystemen Monaco kommer att erbjuda deras läkare en helt ny precision och snabbhet, säger Salih Bilgin, Elektas chef för affärsenheten Turkiet.

– Medicana har en önskan att växa med ett ökat fokus på behandling av cancer. Vi planerar att öppna fem nya sjukhus under de närmaste tre åren, och att öka vår närvaro inom strålterapisegmentet med de allra modernaste linjäracceleratorerna som har integrerade onkologiinformationssystem. Vi ska fortsätta att erbjuda den senaste utvecklingen inom cancerbehandling och vård av högsta kvalitet på alla våra sjukhus, säger Hüseyin Bozkurt, Medicanas ordförande.

Elekta avancerade utrustning för cancerbehandling kommer initialt att installeras på sjukhus i Ankara, Bursa, Izmir och Istanbul. Ordern bokades under Elektas fjärde kvartal räkenskapsåret 2015/16 och de första leveranserna förväntas ske i maj 2016.

 

Post Comment