MobiMed till Borgholms Hälsocentral
Hem NYHETER MobiMed till Borgholms Hälsocentral

MobiMed till Borgholms Hälsocentral

Publicerat av: Redaktionen

Landstinget i Kalmar län väljer MobiMed Monitorering som ett verktyg för primärvården för att förenkla diagnostik och kommunikation mellan hälsocentral, kommunal hemsjukvård och ambulanspersonal.

MobiMed till Borgholms Hälsocentral 2Beställningen omfattar två stycken MobiMed-enheter. MobiMed kommer att användas på Borgholms Hälsocentral som driver det uppmärksammade och hyllade projektet ”Hemsjukhuset”.

Projektet syftar till att utveckla landstingets primärvårdsmodell så att vården kommer närmare patienterna, vårdköerna minskas och att jämlik vård erbjuds till landstingets patienter, oavsett var patienten bor. Initiativtagaren Åke Åkesson, hälsocentralens chef, fick vid ett möte med statsminister Stefan Löfven och socialminister Annika Strandhäll i slutet av februari möjlighet att presentera projektet närmare.

Vi på Ortivus ser landstingets satsning på ”Hemsjukhuset” som en stor möjlighet för vår teknik och den utgör en utmärkt referensinstallation för flera hälsocentraler i Kalmar län. Vi ser dessutom redan nu ett stort intresse från fler landsting att komma igång med MobiMed i primärvården.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>