Modern välfärdsteknik skapar trygghet för brukare i Mariestad
Hem Teknik Modern välfärdsteknik skapar trygghet för brukare i Mariestad

Modern välfärdsteknik skapar trygghet för brukare i Mariestad

Publicerat av: Redaktionen

Larmutrustningen, eller trygghetshubben som den kallas, är nu installerad i över 800 ordinära boenden och i nästan alla boenden.

Modern välfärdsteknik skapar trygghet för brukare i Mariestad

Trygghetshubben är basen i kommunikationslösningen.

Projektet har drivits i nära samarbete med den upphandlade leverantören Everon.

IT-handläggaren Karin Jonsson, projektledare för kommunens räkning, berättar att det finns särskild personal inom hemvården och på boendena som är utbildade för att kunna lägga till och ta bort utrustning.

Den trådlösa Trygghetshubben är basen i kommunikationslösningen. Hubben är trådlös och behöver bara elström. Det är enkelt att ansluta till exempel en larmknapp, sensorer, kamera och många andra delar.
Larmklockorna kan bäras på armen som en klocka, runt halsen som ett halsband eller i bältesclips. Totalt finns det 64 olika tillbehör som kan anslutas till Trygghetshubben.
Larmmottagningen sker via mobiltelefon. Det finns också en funktion som möjliggör talkommunikation.

I dagsläget återstår installation av trygghetsskapande digital utrustning på Fredslunds särskilda boende, sedan är systemet helt implementerat enligt plan.

”Det är de aktuella behoven som styr vad som ska anslutas till hubben för att våra brukare ska känna sig trygga”, säger Karin Jonsson.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>