Mölnlycke tar första spadtaget för nya huvudkontoret på GoCo Health Innovation City
Hem HÄLSA Mölnlycke tar nu första spadtaget för nya huvudkontoret på GoCo Health Innovation City

Mölnlycke tar nu första spadtaget för nya huvudkontoret på GoCo Health Innovation City

Publicerat av: Redaktionen

Idag tog Mölnlycke första spadtaget till sitt nya huvudkontor på GoCo Health Innovation City.

 ”Det här är ett både historiskt och strategiskt steg för att säkerställa att Mölnlycke fortsätter att vara en ledare, som driver och formar framtiden för sjukvården”, säger VD Zlatko Rihter.

Mölnlycke flyttar in i sitt nybyggda huvudkontor under senare delen av 2024.

Kontoret får en totalyta om 16 000 kvm och kommer att vara placerat i ett av GoCos bästa lägen med kapacitet för runt 800 medarbetare. Kontoret byggs för att etablera en ny nivå av flexibilitet för bolagets arbetsmiljöer, som möter medarbetarnas många olika behov för samarbete, socialt umgänge, eget fokusarbete och projektarbete.

”Mölnlycke är redan en fantastisk arbetsplats, där vi som företag och våra medarbetare gör skillnad för människors livskvalitet varje dag. På GoCo kommer vi att få en inspirerande fysisk arbetsplats som fullt ut kommer att stödja våra strävanden att ta både Mölnlycke, våra kunder och vårt eget välmående till nya höjder”, säger Kristin Hedlund, Mölnlyckes EVP Legal, General Councel och HQ Site Manager.

GoCo Health Innovation City är en stadsdel i Mölndal med fokus på hälsa och life science, som samlar företag, forskare, entreprenörer och talanger från hela världen för att hitta morgondagens hälsoinnovationer.

”Jag tror starkt på att GoCo, med sitt kluster av samarbetande företag, kommer att vara en av de globala hotspots som för hälsoinnovation framåt. Det kommer att attrahera talanger både lokalt och globalt och vara en sann magnet för hela Göteborgsregionen. Mölnlycke har en stark historia av tillväxt och vår etablering på GoCo kommer stärka våra möjligheter att fortsätta den resan”, säger Mölnlyckes VD Zlatko Rihter.

Mölnlycke tar första spadtaget för nya huvudkontoret på GoCo Health Innovation City

Kristin Hedlund, EVP Legal, General Counsel och Site Manager Mölnlycke HQ, Zlatko Rihter, VD Mölnlycke och Anna Eckerstig, Director Real Estate Development at GoCo Health Innovation City tar första spadtaget.

Mölnlycke kommer att ta rollen som grundande partner, vilket innebär att man kommer att vara en aktiv aktör i att utveckla GoCo Health Innovation City.

“Det är med stor glädje vi tar oss ett steg närmare att realisera Mölnlyckes framtida arbetsplats, en ny mötesplats där både medarbetare och besökare ska trivas och vilja stanna på. Vi ser också fram emot att se Mölnlycke bli en del av GoCo och tillsammans med andra aktörer i området bidra till hälsoinnovation och nya lösningar på globala hälsoutmaningar”, säger Joel Ambré, VD Vectura och Head of GoCo Health Innovation City.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>