NHS Supply Chain väljer Elekta för att uppgradera strålbehandlingen i Storbritannien
Hem NyheterCancervård NHS Supply Chain väljer Elekta för att uppgradera strålbehandlingen i Storbritannien

NHS Supply Chain väljer Elekta för att uppgradera strålbehandlingen i Storbritannien

Publicerat av: Redaktionen

NHS Supply Chaini Storbritannien har tecknat en order på linjäracceleratorer och mjukvara från Elekta till ett totalt värde om 21,5 miljoner GBP.

Ordern omfattar Elekta Synergy linjäraccelerator med Agility multibladskollimator för en snabb strålformering. Linjäracceleratorena är även utrustade med VMAT som gör behandlingarna snabbare och minskar stråldosen till patienterna.elekta

– Vårt Capital Team stödjer patientvården genom att leverera den senaste utrustningen till det bästa värdet. Elektas system är en viktig del av att kunna erbjuda cancervård i världsklass. Genom finansieringsstöd från brittiska hälsodepartementets Capital Equipment-fond, har vi kunnat skapa mervärde till stiftelserna och besparingar för NHS räkning, säger Andy Brown, vd för NHS Supply Chain Capital Solutions.

– Den här ordern kommer efter en studie som nyligen publicerades i Green Journal (Radiotherapy & Oncology) med titeln ”Radiotherapy in Europe: An unmet need”. Vi på Elekta är mycket glada över att kunna stödja NHS i deras investeringar för att förbättra livskvaliteten för cancerpatienter i Storbritannien, säger François Pointurier, SVP, Region Europa och AFLAME på Elekta.

– Elekta är mycket stolta över att fortsätta samarbetet med NHSSC och med vårt långsiktiga engagemang inom strålbehandling i Storbritannien. Vi är också stolta över att leverera utrustningen för behandling av cancer från vår produktionsanläggning för linjäracceleratorer i Crawley, säger Paddy Greally, Elektas vd för Storbritannien och Irland.

Utrustning och mjukvara kommer att levereras under de närmaste 24 månaderna.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>