Norlandia Health & Care Group satsar i Västsverige
Hem NYHETER Norlandia Health & Care Group satsar i Västsverige

Norlandia Health & Care Group satsar i Västsverige

Publicerat av: Redaktionen

Norlandia Health & Care Group (NHC) flyttar fram positionerna och genomför en storsatsning i Västsverige.

Norlandia Health & Care Group satsar i Västsverige 2Med nytt kontor, nyanställd affärschef och en bred portfölj av välfärdstjänster är målsättningen att öppna förskolor, LSS-, trygghets- och äldreboenden på västkusten med omnejd.

NHC Property Development är NHC-gruppens fastighetsbolag. Affärsidén är att bygga och utveckla samhällsfastigheter på uppdrag av systerbolagen Norlandia Care, Norlandia Förskolor, Aberia och Hero. Genom nära samarbeten och dialog med kommuner och myndigheter tar man ett helhetsgrepp i varje projekt; från idé och byggnation till fastighetens utformning. Alltid med ett tydligt kundfokus.

Västsverige är företagets nya satsningsområde. Ansvarig för att bygga upp den nya verksamheten är nyanställda affärschefen Helene Eriksson. Med en civilingenjörsexamen i lantmäteri från KTH och en gedigen erfarenhet av affärsutveckling och ledarskap från sina tidigare positioner på Skanska och HSB är Helene rätt person att leda satsningen.

– Helene har den erfarenhet, kontaktnät och kvalifikationer vi behöver för att lyckas ro våra projekt i hamn. Helene kommer backas upp av ett starkt team med constructions managers, controller och analytiker samt NHC:s övriga supportfunktioner, säger Henrik Gidmark, VD för NHC Property Development.

NHC-gruppens affärsområden erbjuder idag en bred portfölj av välfärdstjänster med ett tydligt fokus på kvalitet, miljö och hållbarhet.

Med en stor portion innovationsanda levererar man innovativa projektidéer för att hela tiden kunna erbjuda framtida förskolor och boendeformer till samhällets medborgare. Gruppens Generationskoncept är ett exempel där man kombinerar förskola och äldreboende i samma fastighet för att överbrygga generationsgränserna och lära av varandra.

– Det känns fantastiskt att få vara en del av NHC och utveckla den svenska välfärdsmodellen. Jag är imponerad av bolagens värdegrundsbaserade arbetssätt och driv och engagemang att alltid ligga i framkant. Som boende och yrkesverksam i Göteborgsområdet med omkringliggande kommuner vet jag att det finns ett stort behov av dessa tjänster och inte minst nytänk, säger Helene Eriksson.

Helene påbörjade sin anställning i december och utgår från NHC:s kontor vid Järntorget i centrala Göteborg.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>