Novartis sparar stora summor med datadrivna insikter
Hem NyheterE-hälsa Novartis sparar stora summor med datadrivna insikter

Novartis sparar stora summor med datadrivna insikter

Publicerat av: Redaktionen

Läkemedels- och Life Science-specialisten Novartis förser 30 000 anställda med över 500 Qlik Sense-appar för datadrivna affärsprocesser

Novartis sparar stora summor med datadrivna insikterQlik går ut med att det schweiziska multinationella läkemedelsföretaget Novartis använder Qlik Sense för att driva företagsomfattande datademokratisering och optimera affärsprocesser och kan på så vis spara sexsiffriga dollarbelopp. Företagets 30 000 anställda har tillgång till över 500 Qlik-applikationer. Därmed säkerställs att det finns en enda källa för beslutsfattande i hela organisationen. Besparingarna sker genom att möjliggöra användningen av databaserad insikt över alla affärsenheter genom att optimera budget och resursallokering.

Novartis analysstrategi är utformad för att ytterligare optimera datadrivet värdeskapande i hela företaget: från att spara tid och värdefulla resurser till att optimera processer och identifiera nya affärsmöjligheter. Arbetet med den enhetliga databasen med validerad datakvalitet säkerställer tillförlitliga resultat som stöder beslut på alla avdelningar – från upphandling och produktion till marknadsföring, försäljning, ekonomi och förvaltning.

Novartis valde Qliks analysplattform eftersom företaget värdesätter hög prestanda, datatillgänglighet och en intuitiv användarupplevelse, med tillgång till data från alla källor utan infrastrukturella barriärer. Datatillgång och tillgänglighet styrs av ett ramverk av centralt hanterad styrning. På grund av denna demokratisering av all tillgänglig data drar Novartis fördel av en omfattande självbetjäning av analysfunktionerna, inklusive mobila enheter.

– Data är en del av vårt DNA på Novartis. Utmaningen vi stod inför var att hitta en plattform som gör det möjligt för alla avdelningar i hela företaget att ständigt driva värde från datakedjan. Qliks roll när det kommer till att omvandla våra ambitioner ska inte underskattas. Plattformen har inte bara förstärkts, optimerats och utvidgat befintliga affärsområden digitalt utan hjälper också till att öppna upp nya möjligheter och stöder företaget i den digitala omvandlingen, säger Loic Giraud, Business Analytics COE Lead, Novartis.

Qlik-analysplattformen hjälper Novartis med följande:

-Hög automatiseringsnivå, som minskar felbenägna manuella processer – Qliks analysplattform gör det möjligt för Novartis att enkelt integrera mycket stora datamängder i analysprojekt, så att databaserade beslut nästan kan ske i realtid. Den höga automatiseringsgraden gör att manuella processer för standarduppgifter kan minskas. Eftersom Qlik enkelt kopplar samman alla datakällor finns det inget behov av tidskrävande kopiering och flyttning av dataposter när man laddar data i analysapplikationer eller skapar årsrapporter. Detta minskar inte bara fel utan skapar också tid för de anställda att fokusera på sin kärnverksamhet.

– Ökad tillgänglighet av analys på distans – För de 20 000 säljrepresentanterna bland Qlik-användarna på Novartis har de mobiloptimerade panelerna förändrat förmågan att få tillgång till analyser på distans. Framöver planerar Novartis också att utöka användningen av Qlik-analysplattformen med platsbaserad data med hjälp av Qlik GeoAnalytics; det vill säga kombinera geografisk data med olika datakällor för att förbättra den befintliga geografiska kartläggningen och öka värdet på kartvisualiseringarna. Företaget testar också Qliks lösningar för dataintegration för att påskynda och underlätta realtidsanalys och kombinera data från olika källor, som SAP.

– Vi är mycket nöjda med att stödja Novartis med vår plattform och att arbeta tillsammans med dem för att främja deras digitala transformation. Novartis drar nytta av Qlik Senses realtids- och självbetjäningsfunktioner, liksom reduceringen av datasilos och infrastrukturhinder. Detta ger stora fördelar på marknaden, säger Wolfgang Kobek, SVP EMEA på Qlik.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>