Hem NYHETER NovaSight och Tobii demonstrerar lösning för behandling av amblyopi och skelögdhet

NovaSight och Tobii demonstrerar lösning för behandling av amblyopi och skelögdhet

Publicerat av: Redaktionen

NovaSight, en ledande leverantör av digitala vårdplattformar, och Tobii, världsledande inom eyetracking-teknologi, demonstrerar NovaSights prototyp för synvård på CES denna vecka.

NovaSight och Tobii demonstrerar lösning för behandling av amblyopi och skelögdhet 3Den revolutionerande lösningen kombinerar avancerad eyetracking och sofistikerad artificiell intelligens för att behandla amblyopi, en synnedsättning som är den vanligaste orsaken till förlorad syn på ett öga hos barn och som ofta orsakas av skelögdhet i barndomen.

”Något som är fantastiskt med Tobiis eyetracking-teknologi är att den driver helt ny innovation inom vården och andra typer av specialtillämpningar.”, säger Henrik Eskilsson, vd för Tobii-koncernen. ”Ett exempel är NovaSights CureSight-lösning som vi demonstrerar på CES och som möjliggör ett helt nytt sätt att behandla en allvarlig synnedsättning som påverkar många barn och familjer.”

Traditionella synbedömningar och behandlingar är ibland subjektiva och inte alltid optimala. CureSight-metoden ersätter dagens vanliga behandling med lapp över det dominerande ögat vilken kan upplevas som obekväm och opraktisk och därför inte används i den omfattning som behövs för att uppnå bra resultat. CureSight™, å andra sidan, använder 3D-bildbehandlingsalgoritmer och Tobiis eyetracking-teknologi för att göra en digital bild oskarp endast på det specifika ställe där patientens dominerande öga tittar. Detta möjliggör en naturlig metod för behandling av amblyopi medan patienten tittar på sina favoritfilmer och tv-program.

”Det finns tio miljoner amblyopi-patienter bara i USA och tiotals miljoner över hela världen”, säger NovaSights vd Ran Yam. ”NovaSight fokuserar på att erbjuda nya och bekvämare eyetracking-baserade synvårdslösningar för utvärdering och behandling. Vår digitala behandling är inte bara rolig och en positiv upplevelse utan patienten kan dessutom förbättra synen i sitt eget hem, vilket är betydligt mera effektivt.”

NovaSight genomförde nyligen kliniska prövningar av CureSight-lösningen, som uppvisade en markant förbättring av synskärpan hos en grupp på tjugo barn som följde ett tolv veckor långt behandlingsprogram med en efterlevnadsgrad på 95 procent. CureSight-systemet, som är FDA-registrerat, erbjuder innehåll från ett dussintals innehållsleverantörer, bland annat Netflix, Amazon, Disney, Cartoon Network, Fox och National Geographic.

NovaSight kommer att ställa ut på CES i Las Vegas den 7–10 januari i Israels paviljong, plan 1, hall G, Sands Expo-området.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>