Smarta insulinpennor från Novo Nordisk är nu kompatibla med Abbotts app FreeStyle LibreLink i Sverige
Hem APP Smarta insulinpennor från Novo Nordisk är nu kompatibla med Abbotts app FreeStyle LibreLink i Sverige

Smarta insulinpennor från Novo Nordisk är nu kompatibla med Abbotts app FreeStyle LibreLink i Sverige

Publicerat av: Redaktionen

De smarta insulinpennorna NovoPen 6 och NovoPen Echo Plus är nu kompatibla med Abbotts mobilapp FreeStyle LibreLink i Sverige.

Information om insulindosering skickas från insulinpennorna till FreeStyle LibreLink appen och visas i samma vy som personens glukosdata.

Det kan göra det enklare för personer med diabetes att hantera och ha kontroll på sin sjukdom1. Informationen kan dessutom göras tillgänglig för patientens sjukvårdsteam via Abbotts system LibreView.

Genom att ha information om insulinmängd och tidpunkt för dosering samt glukosdata tillgängliga vid samtal med läkaren så förbättrade personer med typ 1-diabetes sin tid i målområdet med 1,9 timmar per dag, enligt en svensk studie. Tid i målområdet är ett kliniskt mätvärde som procentuellt visar den tid som en person med diabetes befinner sig inom sitt glykemiska målområde. Tid i målområdet kan påverka humör, energinivåer och den långsiktiga hälsan. Tid i målområdet visas i appen FreeStyle LibreLink.

“I dagsläget registreras uppgifter om insulindoser och glukos oftast separat, om de registreras över huvud taget. Med en enda avläsning i sin FreeStyle LibreLink app kan användare nu se hur uppgifter om insulindosering, registrerade av en smart NovoPen, påverkar deras glukosnivåer. De kan upptäcka mönster och vidta åtgärder i realtid. Därefter kan de ställa frågor eller diskutera sina upptäckter med sin läkare eller diabetessjuksköterska,” säger Niels Abel Bonde, VD Novo Nordisk Sverige.

Abbott och Novo Nordisk strävar efter att förbättra diabeteshanteringen genom att tillhandahålla användarvänliga, digitala hälsolösningar. De två företagen har samarbetat sedan februari 2019 för att erbjuda fler integrerade lösningar för diabetesvård till patienter och vårdpersonal.

”Vi fortsätter att leverera innovativa lösningar som kan hjälpa människor att leva bättre och mer tillfredsställande liv”, säger Andreas Almroth, VD för Abbott Diabetes Care i Norden. ”Genom detta partnerskap med Novo Nordisk kommer personer som lever med diabetes att få ännu mer relevant information tillgänglig, vilket gör det möjligt att känna sig ännu mer trygg i sin behandling. På så vis kan de ägna mindre tid åt att oroa sig för om och när senaste dosen togs och fokusera på annat som är viktigt i livet.”

Smarta insulinpennor från Novo Nordisk är nu kompatibla med Abbotts app FreeStyle LibreLink i Sverige

Henrik Allard-Brorsson

Den uppdaterade FreeStyle LibreLink-appen är nu tillgänglig i App Store och Google Play. När appen laddats ner, visas ett nytt alternativ i appens meny, ”Insulinpenna”, som hjälper användare att ansluta sin smarta insulinpenna från Novo Nordisk via s.k. närfältskommunikation (NFC, Near Field Communication). NovoPen 6 och NovoPen Echo Plus kan registrera, lagra och överföra information om de senaste 800 injektionerna av samtliga typer av insulin från Novo Nordisk. I tillägg kan FreeStyle LibreLink-appen anslutas till högst tio aktiva NovoPen-pennor per användare vid en given tidpunkt

Novo Nordisk fortsätter sitt nära samarbete med flera partners inom digital hälsa för att kunna erbjuda flera olika lösningar till så många som möjligt.

 

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>