Invigning av Region Skånes vaccinationsbuss
Hem COVID-19 Nu lanserar Region Skåne en vaccinbuss.

Nu lanserar Region Skåne en vaccinbuss.

Publicerat av: Redaktionen

Invigning av Region Skånes vaccinationsbuss.

Första anhalten blir Posthusplatsen i Malmö där bussen parkerar på tisdag, den 11 januari.

Bussen, som tidigare användes av ungdomsmottagningen, bemannas av mobila vaccinationsteam från Skånes sjukhus.

– Bussen är ett efterlängtat tillskott i vårt arbete med att nå en hög och jämlik vaccinationstäckning i Skåne. Vi har under lång tid framgångsrikt genomfört mobila och riktade insatser med flera tusen som blivit vaccinerade men med vaccinationsbussen kommer vår flexibilitet att öka ytterligare, säger Maria Lindqvist, delprojektledare för vaccinationer i Region Skåne.

Vilka platser som ska besökas framöver bestäms utifrån behov, i dialog med Skånes kommuner och länsstyrelsen. Det kan vara utanför bibliotek och simhallar där många rör sig, men där det är svårt att hitta en passande lokal. Det kan också vara aktuellt att stå utanför arbetsplatser.

Invigning av Region Skånes vaccinationsbuss– Det ger oss också möjlighet att komma till platser där vi vet att vaccinationsnivån är låg och där vi gärna vill kunna erbjuda vaccination i närmiljön. Om man har en idé om vart den ska komma, kan man lämna förslag om det till länsstyrelsen, säger Maria Lindqvist.

Fokus kommer de närmsta veckorna att ligga på Malmö där vaccinationstäckningen fortfarande är låg. Bussen kommer att återkomma till Posthusplatsen vid totalt tre tillfällen.

Här befinner sig vaccinationsbussen

  • 11 januari Posthusplatsen, 14:30-18:00
  • 18 januari Posthusplatsen, 14:30-18:00
  • 25 januari Posthusplatsen, 14:30-18:00

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>