Samarbete mellan DNA-tester och hälsoapp ger bättre resultat
Hem Hälsa Samarbete mellan DNA-tester och hälsoapp ger bättre resultat

Samarbete mellan DNA-tester och hälsoapp ger bättre resultat

Publicerat av: Redaktionen

Först kunskap om vilka genetiska egenskaper du har kring muskler, övervikt och träning. Sedan daglig handledning för att sätta mål, sköta kost och träning.

Samarbete mellan DNA-tester och hälsoapp ger bättre resultat 2En obruten kedja som skapar bättre förutsättningar för att du också ska lyckas med din hälsa och dina hälsomål. Det är idén bakom det nya samarbetet mellan hälsoföretagen dynamichealthcare.se och Lifesum.

Att en förbättrad hälsa går via kost och motion känner alla till. Och att det kan kännas svårt att navigera rätt bland alla råd och verktyg som finns till hjälp. Samtidigt vet många att kropp och hälsa styrs av någonting helt annat än enbart goda råd, envishet och vilja. Det handlar om gener och vilka individuella spelregler man har för kost, motion och hälsa. Generna påverkar aptit och ätbeteende, samt hur kroppen påverkas av olika typer av fett i maten. De har också betydelse för hur kroppen svarar på olika typer av träning.

Kunskap ger större motivation

Dynamichealtcare.se erbjuder egenutvecklade DNA-tester inom flera olika områden. Testerna för muskelegenskaper och anlag för övervikt är de första som riktas mot livsstil och hälsa. Lifesum är en av de största hälso- och livsstilsapparna med mer än 17 miljoner användare. Med samarbetet får människor nu större möjligheter att förändra och förbättra sin hälsa.

– Genom samarbetet mellan dynamichealthcare.se och Lifesum får kunderna nu hjälp med både sina genetiska förutsättningar och anpassade kost- och hälsoplaner, säger Anne Kihlgren VD för dynamichealthcare.se. Vi fyller igen ett glapp mellan kunskap och handling som ger större motivation och möjligheter för människor att också lyckas med sina satsningar.

Två tester och en färdplan

– Våra DNA-tester ger dig svar på dina genetiska förutsättningar kring fett i maten du äter kopplat till övervikt samt träning, säger Anne Kihlgren. Testet för övervikt ger information om anlag för övervikt, höga blodfetter samt hur ditt BMI påverkas av olika fetter och hur du kan påverka detta. Testet för muskelegenskaper ger dig svar om explosiva eller uthålliga muskler och därmed kunskap om hur du bör lägga upp din träning beroende på dina mål.

Med grundläggande kunskap om sina genetiska egenskaper, går man sedan vidare med Lifesum och lägger upp en personlig plan efter sina egna förutsättningar. Lifesum ger förslag på kost med över 1 200 recept och håller koll på kalorier, protein, kolhydrater och fett samt träning och aktiviteter. Med appen har man helt enkelt en personlig coach i fickan.

– Utvecklingen av självtester skapar helt nya möjligheter för människor att ta mer ansvar för sin egen hälsa. Samarbetet med DynamicHealthcare.se innebär en ny intressant riktning för oss och på sikt är målsättningen en djupare förståelse för hur kostvanor och träning kan anpassas efter individuella förutsättningar, säger Henrik Torstensson VD på Lifesum.

Läs mer här.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>