Ny e-tjänst underlättar beställningar för diabetiker
Hem NYHETERE-HÄLSA Ny e-tjänst 1177.se underlättar beställningar för diabetiker

Ny e-tjänst 1177.se underlättar beställningar för diabetiker

Publicerat av: Redaktionen

Sedan i början av december kan den som ska beställa diabeteshjälpmedel, även göra detta via 1177.se.

Dessa hjälpmedel har tidigare endast kunnat beställas via telefon och förhoppningen är nu att denna nya e-tjänst ska göra vardagen enklare för diabetiker i Skåne.

– Bara under november månad tog vi emot 3 900 beställningar. Det handlar om pumpar som ger kontinuerlig tillförsel av insulin, samt sensorer som mäter blodsockret och sedan skickar information om detta till exempelvis din smarta telefon, säger Anna Pärlemar, enhetschef på Region Skånes stöd och support hjälpmedel.

Ökad tillgänglighet och större patientinflytande

Den nya e-tjänsten läggs till en rad andra tjänster som nås genom att logga in på 1177.se. Där kan man även beställa andra förskrivna förbrukningsvaror så som inkontinenshjälpmedel och speciallivsmedel. Förra året tog Region Skåne emot 171 000 telefonsamtal om beställning av förbrukningsprodukter, och den nya e-tjänsten är en service som varit väldigt efterfrågad.

– Det här kommer att underlätta vardagen för många och vi hoppas att fler kommer att börja använda e-tjänsten. Den är tillgänglig på beställarens villkor och nu kan man göra sin beställning när det passar en bäst, berättar Anna Pärlemar.

Ny e-tjänst underlättar beställningar för diabetiker

Så här fungerar det

Logga in på 1177.se och klicka på Alla övriga tjänster och därefter Beställ förskrivna förbrukningsprodukter. Där finns en sammanställning av utskrivna produkter som kan beställas. Förutsättningen för att kunna beställa är att man fått produkterna förskrivna av sjukvården.

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>