Ny e-tjänst underlättar vardagen för 50 000 skåningar

Istället för att ringa in till kundtjänst kan patienter i Skåne nu beställa hemleverans av inkontinenshjälpmedel och speciallivsmedel på 1177.se.

Med den nya e-tjänsten kan cirka 50 000 skåningar beställa inkontinenshjälpmedel och speciallivsmedel via 1177.se.

Den nya e-tjänsten kan underlätta vardagen för drygt 50 000 skåningar och är den senaste i raden av tjänster på 1177.se.

Tjänsten har varit igång i två månader och hittills har nästan 400 patienter beställt på 1177.se istället för att ringa.

– Tjänsten ökar tillgängligheten för patienterna. Förra året hade vi ungefär 111 000 samtal så vi tror att många fler kommer att börja använda tjänsten, eftersom patienten kan göra sin beställning när det passar hen bäst, berättar Anna Pärlemar, chef för Hjälpmedel Skånes kundtjänst.

Region Skåne jobbar kontinuerligt med att öka patienternas tillgänglighet och inflytande. Den nya e-tjänsten läggs till en rad andra tjänster som du som patient kan nå genom att logga in på 1177.se. Populärast bland e-tjänsterna är Förnya recept, med nästan 57 000 ärenden sedan årsskiftet. Även tjänsterna Beställa tid och Av- och omboka tid är populära.

Så här fungerar det

Logga in på 1177.se och klicka på Alla övriga tjänster och därefter Beställ förskrivna förbrukningsprodukter. Där finns en sammanställning av utskrivna produkter som kan beställas hem. Förutsättningen för att kunna beställa är att du som patient har fått produkterna utskrivna av sjukvården.