Hem NYHETER Ny kampanj från Huawei visar hur teknik gör världen bättre

Ny kampanj från Huawei visar hur teknik gör världen bättre

Publicerat av: Redaktionen

Huawei startar nu en ny kampanj kallad ”True Stories”.

Ny kampanj från Huawei visar hur teknik gör världen bättre 3Syftet med kampanjen är att berätta om hur en öppen och samarbetande attityd till teknik kan göra världen till en bättre plats. ”True Stories” är baserad på en mängd projekt som Huawei nyligen genomfört som visar hur teknik kan skapa förändring.

– Vi vill gärna att teknik ska skapa bryggor mellan människor och inte murar. Oberoende vem du är och var du kommer ifrån så tror vi att teknik kan användas för att göra världen till en bättre plats. De senaste fem åren har vi helhjärtat arbetat för att uppnå den här visionen och vi går det genom att använda vår avancerade teknik och, i många fall, våra smarta mobiltelefoner, säger Sofia Björnerfors, PR ansvarig på Huawei Consumer Group i Sverige.

Med True Stories lanseras en ny film där olika Huawei projekt från runt om i världen presenteras. Projekt som på olika sätt uppmuntrar till att använda teknik för att skapa nya möjligheter i människors vardag. Projekt som syns in kampanjen:

Inspirera döva barn till att läsa med StorySign

I samarbete med EU för döva, Brittiska organisationen för döva, Penguin Books och Aardman Animations så skapade Huawei StorySign. Det är en mobilapp som använder AI och AR för att översätta utvalda böcker till teckenspråk och hjälper 32 miljoner döva barn runt om i världen att läsa. StorySign böcker har blivit så populära att ytterligare fyra böcker kommer att läggas till i vart och ett av de 13 olika teckenspråken som finns i västra Europa och Australien. Arbetet med StorySign har också belönats med flera priser vid årets Cannes Lions-festival.

Skydda regnskogen med hjälp av AI

Genom ett samarbete med välgörenhetsorganisationen Rainforest Connect, så har Huawei utvecklat en unik lyssningsteknik för att upptäcka och motverka illegal skogsavverkning i Sydamerika. Därtill verkar man också för att skydda några av världens mest hotade arter, som till exempel den utrotningshotade spindelapan.

Hjälpa blinda att tyda känslor

I partnerskap med Polens organisation för blinda och det blinda samhället i stort, skapade Huawei Facing Emotions. Det är en app som med ny teknik hjälper blinda och synskadade att ”se” känslor med hjälp av ljud. Genom att använda en kraftfull kamera kombinerat med AI så kan mobilen skanna ansiktet på den person som den synskadade pratar med och sedan översätta rörelsemönster från ögon, näsa och mun till känslor som i sin tur omvandlas till ljud.

Bättre uppkoppling för barn för att skapa bättre utbildning

FN:s globala mål är den mest ambitiösa agendan för hållbar utveckling som världens länder någonsin antagit och Huawei anser att vägen till en mer hållbar framtid startar med utbildning. Nigeria har över tio miljoner barn i åldrarna 5-14 år som inte går i skolan och Huawei har därför startat RuralStar. RuralStar är en nätverkslösning för landsbygden som ger mobil uppkoppling genom energisnåla antenntorn och förenklade signalenheter. FNs globala mål finns till för att fram till 2030 avskaffa extrem fattigdom, minska ojämlikheter och orättvisor i världen, främja fred och rättvisa och att lösa klimatkrisen.

Smarta mobiler som stöd i kampen mot sjukdomar

I samarbete md DIVE Medical skapade Huawei Track AI. Det är en innovativ mjukvara som övervakar och följer barns ögonrörelser för att hitta synskador, något som uppskattas kan påverka 19 miljoner barn runt om i världen.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>