Ny mobilapp ska minska sömnproblemen i världen
Hem HÄLSA Ny mobilapp ska minska sömnproblemen i världen

Ny mobilapp ska minska sömnproblemen i världen

Publicerat av: Redaktionen

När konferensen Health 2.0, USA’s största konferens inom digital hälsa, hålls i september i Santa Clara är Learning to Sleep på plats.

Inför Health 2.0 valdes Learning to Sleep ut som ett av tio nordiska bolag för att representera och ställa ut i den nordiska paviljongen som kommer att vara en del av utställningen på konferensen. Den nordiska satsningen samordnas av Nordic Innovation House i Palo Alto och9697b9ee44bf1ad9_featured Nordic Connected Health Star Track som arbetar aktivt för att marknadsföra nordiska start ups inom digital hälsa i bland annat USA.Bolaget lanserar då sin senaste produkt, en ny mobil app som ska bemöta den ständigt ökande sömnproblematiken i världen. Cirka 70 miljoner vuxna amerikaner lider av sömnproblem och det ökar ständigt. Vi har med hjälp av vår kompetens inom KBT och teknik tagit fram ett unikt koncept som hjälper personer att nå en hållbar beteendeförändring, säger Micael Gustafsson, VD för Learning to Sleep.

Deras senaste app, som analyserar sömnmönster och bygger på kognitiv beteendeterapi, lär människor att komma till rätta med felaktiga beteenden inför att man ska sova vilket är en stor bidragande faktor till sömnproblem. Företaget använder tekniska innovationer på ett unikt sätt för att åstadkomma en beteendeförändring och på så sätt skapa förutsättningar för bättre sömn.

I våras blev företaget utvalt av multinationella Johnson & Johnson till Plug and Play, en accelerator i Silicon Valley, där bolag som Dropbox och Paypal har varit med tidigare.

Learning to Sleep består av sju personer och sitter på Media Evolution City i Malmö. Vid lanseringen i september öppnar man också upp ett kontor på Nordic Innovation House i Palo Alto.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>