Ny möjlighet för start-ups att vinna eHealth Award
Hem NyheterE-hälsa Ny möjlighet för start-ups att vinna eHealth Award

Ny möjlighet för start-ups att vinna eHealth Award

Publicerat av: Redaktionen

Nu har småföretag inom digital hälsa återigen chansen att registrera sig till eHealth Award.

Coala Life har efter vinsten 2017 mottagit flera andra priser och ingått samarbete med både Microsoft och läkemedelsbolaget Bayer. eHealth Award kan alltså bidra till nya möjligheter.

Ny möjlighet för start-ups att vinna eHealth Award 3I onsdags öppnades registreringen för eHealth Award 2018 som är ett samarbete mellan Vitalis, Sahlgrenska Science Park,HealthTech Nordic och Cerner. eHealth Award är öppen för svenska småföretag som har en innovativ lösning eller produkt inom digital hälsa med påvisade fördelar för patient, individ, vårdgivare och/eller vårdorganisation. Juryn består av representanter från svensk vård och omsorg, politik och industri. Företag kan registrera sig via Vitalis hemsida fram till den 21 mars. Vinnaren kommer att presenteras under invigningsceremonin av Vitalis den 24 april.

Niklas Eklöf, tf.Chef för enheten Strategi och samordning på eHälsomyndigheten, och även ny jurymedlem för i år, lägger stor vikt vid att innovativa lösningar är en förutsättning för att nå målen med Vision e-hälsa 2025.

– Utmärkelsen är en viktig indikator för att säkerställa att det vi gör på nationell nivå är rätt saker och skapar bättre förutsättningar för att vi ska bli bäst i världen på att ta tillvara digitaliseringens möjligheter inom e-hälsa, säger Niklas Eklöf.

Bidrog till nya möjligheter

Coala Life som vann eHealth Award 2017 presenterade fjolårets framgångar. Philip Siberg, VD på Coala Life, lyfte fram att de under 2017 vunnit två andra utmärkelser, inlett samarbete med både Bayer och Microsoft samt fått miljonanslag från Vinnova för utveckling av articifiell intelligens (AI). Han ser även fram emot att presentera deras hjärtmonitor och strategi under en internationell konferens i London i mars, som är en del av deras vinst.

– Det var fantastiskt roligt att vinna eHealth Award 2017! Vinsten medförde mycket publicitet och utökat kontaktnät, vilket är viktigt för ett så ungt och litet företag som Coala Life. Vi kan verkligen rekommendera start-ups att anmäla sig, säger Philip Siberg.

Fakta om eHealth Award

Målet med eHealth Award är att uppmärksamma svenska innovationer inom digital hälsa, eftersom de kan bidra till effektivare och säkrare vårdprocesser och mer engagerade patienter och invånare. Med denna utmärkelse vill de fyra samarbetande organisationerna visa på de möjligheter som skapas genom digital hälsa och bidra till att Sverige uppnår Vision e-hälsa 2025.

Följ eHealth Award på Facebook: https://www.facebook.com/ehealthaward2018

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>