Ny teknik hjälper idag kirurger att utföra operationer på små barnhjärtan
Hem NYHETER Ny teknik hjälper idag kirurger att utföra operationer på små barnhjärtan

Ny teknik hjälper idag kirurger att utföra operationer på små barnhjärtan

Publicerat av: Redaktionen

På Vitalis 2018 kommer Sopra Steria tillsammans med forskare och barnkardiologer från Oslo Universitetssjukhus presentera en ny applikation som håller på att utvecklas där barnkardiologer kan arbeta med 3D-hologram av små barnhjärtan, för att sedan utföra komplexa operationer.

Ny teknik hjälper idag kirurger att utföra operationer på små barnhjärtan 2Applikationen bygger på Microsofts HoloLens, som skapar en så kallad mixed reality, där kirurgerna kan se både en hologramrendering och det fysiska organet samtidigt under en operation. Målet är också att erbjuda kirurgerna bättre möjlighet att planera och träna innan operationer, för att minska risker och obehagliga överraskningar under extremt komplicerade operationer på små barnhjärtan.

De ansvariga från Oslo Universitetssjukhus, Dr Henrik Brun och Dr Ole Jakob Elle, kommer tillsammans med Dr Simon Kos, Chief Medical Officer på Microsoft, presentera hur det kliniska arbetsflödet går till kring den nya applikationen, från bildprocessande och 3D-modeller till användningen av virtuella operationsverktyg.

Seminariet äger rum på Intelligent Hospital Pavilion på Vitalis i Göteborg, onsdagen den 25 april, kl. 10.00-11.00. Besökare har innan och efter seminariet även möjlighet att själva prova HoloLens-tekniken i Sopra Sterias monter.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>