Nya föreläsningar i navigeringskursen om demens för anhöriga
Hem Hälsa Nya föreläsningar i navigeringskursen om demenssjukdom för anhöriga

Nya föreläsningar i navigeringskursen om demenssjukdom för anhöriga

Publicerat av: Redaktionen

Nationellt kompetenscentrum anhöriga (Nka) har tillsammans med anhörigkonsulenter och Svenskt Demenscentrum tagit fram en navigeringskurs om demens för anhöriga.

Navigeringskursen innehåller föreläsningar samt konkreta råd och tips till den som är anhörig till någon med demenssjukdom.

Nu finns det två nya föreläsningar att ta del av i navigeringskursen. Föreläsningarna handlar om utåtagerande beteende. Föreläsare är Ulrika Granér, leg. specialistsjuksköterska inom vård av äldre, och Inga-Lill Winqvist, diplomerad Silviasyster. De har båda lång erfarenhet av utbildning, handledning och stöd till anhöriga.

Nya föreläsningar i navigeringskursen om demens för anhörigaI föreläsningarna beskrivs de utmanande beteenden som kan uppstå vid kognitiv sjukdom/demens och hur du som anhörig kan förstå och hantera situationen. Föreläsningarna ger dig också tips kring hur man kan förebygga och hantera utåtagerande beteende. Här diskuteras även olika våldsamma situationer som kan förekomma.

 

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>