Nya hörapparaten Oticon Opn S  gör det möjligt för personer med hörselnedsättning att förstå tal i nivå med normal hörsel
Hem NYHETER Nya hörapparaten Oticon Opn S gör det möjligt för personer med hörselnedsättning att förstå tal i nivå med normal hörsel

Nya hörapparaten Oticon Opn S gör det möjligt för personer med hörselnedsättning att förstå tal i nivå med normal hörsel

Publicerat av: Redaktionen

Från företaget som lanserade världens första hörapparat med trådlös anslutning till Internet, kommer nu en ny hörapparat som gör det möjligt för personer med hörselnedsättning att uppleva talförståelse i nivå med normal hörsel.

Nya hörapparaten Oticon Opn S gör det möjligt för personer med hörselnedsättning att förstå tal i nivå med normal hörsel 2Nya hörapparaten Oticon Opn  hjälper personer med hörselnedsättning att vistas i besvärande miljöer med mycket ljud, som t.ex. barer och restauranger.

Oticon Opn  säger också farväl till störande återkoppling , det störande visslande/tjutande ljud som användare av hörapparater ofta upplever. Hörapparaten kan även anslutas till alla Oticons trådlösa tillbehör som bidrar till en enklare vardag för användaren.

Med den banbrytande hörapparaten Oticon Op, bröt Oticon med traditionell hörapparatsteknik och introducerade ett bättre sätt att ge stöd till personer med hörselnedsättning i besvärande miljöer med mycket ljud, den så kallade öppna ljudupplevelsen. Med Oticon Opn S adderar Oticon ytterligare lager av förbättrad innovation till denna lösning för att kunna leverera ytterligare förbättring av taluppfattning och minskad lyssningsansträngning. Det möjliggör för personer med hörselnedsättning att uppleva talförståelse i besvärande miljöer med mycket ljud, i nivå med normal hörsel. Oticon Opn S kan faktiskt förse hjärnan med upp till 30% fler talljud.  I Oticon Opn S finns även den helt nya funktionen OpenSound Booster, som användaren får tillgång till via Oticon ON App, som används för att ge extra stöd till hörseln i de situationer det behövs mest.

Alla har säkerligen upplevt återkoppling när t.ex. en mikrofon kommit för nära en högtalare under en konsert, men för personer som använder hörapparater kan detta störande höga tjutande ljud, uppstå genom att exempelvis krama någon. Denna välkända negativa sidoeffekt av att använda hörapparater, som även icke-användare kan höra, raderas  av Oticons nya banbrytande funktion OpenSound Optimizer i hörapparaten Oticon Opn S.

“Fester, familjemiddagar och restaurangbesök kan vara extremt skrämmande när man har en hörselnedsättning” säger Mia Gårdhagen, Försäljningschef, Oticon. ”Det eftersom störande ljud och samtal med flera personer som pratar samtidigt gör det svårt att följa med i konversationen och många skulle till och med undvika situationer som dessa. Vi är väldigt stolta över att nu kunna meddela att användare med mild hörselnedsättning för första gången kan uppleva talförståelse i komplexa ljudmiljöer i nivå med personer med normal hörsel. Vi vet att detta kommer innebära en stor skillnad för användare av hörapparater och med utan risk för återkoppling kommer användare även känna sig trygga när de använder sina hörapparater”

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>