Nya rekord för Vitalis!
Hem Nyheter Nya rekord för Vitalis!

Nya rekord för Vitalis!

Publicerat av: Redaktionen

VITALIS DEN 24-26 APRIL PÅ SVENSKA MÄSSAN

Nya rekord för Vitalis! 2Vitalis som avslutades idag torsdag, slog all time high – och får enhälliga lovord från utställarna:
– Den här mässan har tagit oss till nya nivåer, säger Stefan Blomén, försäljningschef på Ascom.

Årets Vitalis på Svenska Mässan befäste sin ställning som Nordens ledande eHälsomöte. Norge och Danmark representerades av varsin samlingsmonter.

Totalt deltog 5 050 medverkande på årets Vitalis. En ökning med 12% mot förra året.
– Och då ska man veta att vi även satte rekord i fjol, då vi ökade 25% på publiksidan, säger Maria Sterner, affärsansvarig på Vitalis.
– Dessutom tillkom i år runt 600 internationella delegater till MIE-konferensen, som gick parallellt med Vitalis.
Även på utställarsidan sattes nya rekord med 197 utställare (mot 180 i fjol).

Konferensdeltagare och utställare gav årets Vitalis höga betyg.
– Vitalis styrka är den kokande grytan av olika möten, det är så mycket som sker de här dagarna. Idéer föds ofta här, det tas en rad spännande initiativ, säger Maria Sterner, som också kan berätta om en spinoff från årets mässa:
– Västra Götalandsregionen meddelade att de vill göra ett större pre-event tillsammans med oss, redan dagen innan Vitalis 2019, vilket vi förstås glädjer oss extra åt.

Flera prisutdelningar avgjordes på årets Vitalis:

eHealth Award 2018 gick till Kontigo Care för deras lösning för beroendevård. Kontigo Cares plattform, Previct, möjliggör prediktion vilket gör att återfall kan identifieras tidigt och i vissa fall undvikas helt.
Sveriges eHälsokommun 2018 blev Rättviks kommun. De vann med delvis den här motiveringen:
”En kommun vars ledstjärna är att ge människor makt och möjligheter att själva bestämma över och forma sina liv.”
Svenska Vitalis Stipendium 2018 gick till Johanna Björnhage och Lina Bjarnegård Carlsson på Bräcke Diakoni för Appen RättVisat som hjälper en utsatt grupp att bli bärare av sin egen information och på ett enklare och tydligare sätt kommunicera med olika instanser och människor.
DigIt, ett skolprojekt i samarbete med Universeum, gick ut på att femte- och sjätteklassare tog fram digitala lösningar på vårdens problem. Vinnare blev Torpaskolan klass 5A.

Så här tyckte några utställare och talare om årets Vitalis:

Annika Strandhäll, socialminister, invigningstalare på Vitalis:
”Vi har satt upp ett ambitiöst mål med eHälsovisionen 2025. Vi har nästan 100 procent digitala journaler och nästan lika hög andel digitala recept. Vi har kvalitetsregister med en mängd data, vitala för forskning och utveckling. Samtidigt används faxapparater flitigt. Patientjournaler printas fortfarande ut. Det är, ärligt talat, absurt. Och ett större hot mot vår personliga integritet än den digitala utvecklingen.”

Hazel Jones, ansvarig för Apps & Wearables, NHS, Leeds:
”Vi är entusiastiska över att samarbeta med Sverige! Det är av vitalt att intressenter samlas på ställen som Vitalis, där vi får dela med oss av vad vi gör när det gäller utvärdering av nya appar och digitala tjänster och få kontakt med passionerade människor som vill utveckla nya appar för att möta behoven inom vård och hälsa.”

Johan Folkunger, Sverigechef, Philips:
”Vi är jättenöjda med årets Vitalis. Det här är ett viktigt event för oss. Fallprevention är ett exempel som vi lyft fram på årets mässa: vi erbjuder en unik lösning för att förhindra fall, öka patientsäkerhet och minska kostnader. Vi har fått konkreta leads på årets mässa, även om det inte är det primära målet. Vi kommer absolut tillbaka nästa år!”

Jonas Golan, Healthcare Lead, Microsoft:
”Årets mässa har varit väldigt intensiv. Jag tycker vi börjar få en bättre spänst i dialogen – det kommer underifrån, som en gräsrotsrörelse ute på sjukhusen. Responsen här på Vitalis har varit väldigt positiv, väldigt framåtlutad, mer utmanande än tidigare.”

Malin Isacsson, Business Solutions Manager, Sony Mobile:
”Mässan har mognat, skulle jag säga. Alltfler ser behoven av lösningar, man ser nyttan, diskussionerna är på en ny nivå. Vi har haft många intressanta möten i montern, bl a med personer från verksamheten som haft med sig många bra use-case. Vi är jättenöjda.”

Stefan Blomén, försäljningschef, Ascom Sverige:
”Förra året var en jättebra mässa för oss. Men årets har varit ännu bättre, den har tagit oss till nya nivåer. Vi har fått väldigt bra feedback från våra kunder och haft flera bokade grupper här i montern och i förbokade konferensrum. Självklart är vi med igen på nästa Vitalis.”

Inge Andersson, Head of Product Portfolio, Tieto:
”Det har varit fantastiska mässdagar! I år har vi lyft fram mobila lösningar, t ex inom hemtjänst och specialistsjukvård. Vi har också visat AI-lösningar när det gäller analyser av data och genetik, där man ser potentialer. Vi är mycket nöjda med årets Vitalis och är garanterat med igen nästa år. Större och bättre!”

 

> LÄS MER OM VITALIS

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>