Hem NYHETER Nytt avtal om specialistvård utanför Dalarna

Nytt avtal om specialistvård utanför Dalarna

Publicerat av: Redaktionen

Idag antog Samverkansnämnden för Uppsala-Örebro sjukvårdsregion ett nytt samverkansavtal.

Nytt avtal om specialistvård utanför Dalarna 2

Idag antog Samverkansnämnden för Uppsala-Örebro sjukvårdsregion ett nytt samverkansavtal. ”Det nya avtalet ökar möjligheterna för dalfolket att få specialistvård även utanför sjukvårdsregionen”, säger Ulf Berg (M), regionstyrelsens ordförande.

– Det nya avtalet ökar möjligheterna för dalfolket att få specialistvård även utanför sjukvårdsregionen, säger Ulf Berg (M), regionstyrelsens ordförande.

I Uppsala-Örebro sjukvårdsregion ingår sju regioner, bland annat Region Dalarna. Det nya samverkansavtalet gäller tillsvidare. Avtalsdelen om specialistvården gäller 2021-2024 och reglerar formerna för samverkan inom sjukvårdsregionen, bland annat ekonomiska förutsättningar när patienter vårdas på sjukhus utanför den egna regionen.

Samverkansnämnden för Uppsala-Örebro antog också ett nytt namn; Sjukvårdsregion Mellansverige. Det nya namnet syftar till att bättre beskriva att det är fler regioner som samverkar.

– Det känns mycket bra att de sju regionerna nu utvecklar det gemensamma avtalet för en mer jämlik hälso- och sjukvård i sjukvårdsregionen. Det skapar också bättre förutsättningar för att adressera regionala utmaningar, säger Andreas Svahn (S), ordförande för Samverkansnämnden Uppsala-Örebro sjukvårdsregion.

– För oss i Region Dalarna är det viktigt att få hög kvalitet på specialistvården och samtidigt ska det vara kostnadseffektivt för skattebetalarna i Dalarna, säger Ulf Berg.

Innan avtalet träder i kraft ska det godkännas av regionerna som ingår i sjukvårdsregionen.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>