Nytt samarbete banar väg för innovativ vårdutveckling
Hem NYHETER Nytt samarbete banar väg för innovativ vårdutveckling

Nytt samarbete banar väg för innovativ vårdutveckling

Publicerat av: Redaktionen

CompuGroup Medical Sweden (CGM) och Cambio Healthcare Systems (Cambio) har ingått avtal med syfte att gemensamt erbjuda vårdgivare att integrera det kliniska beslutsstödet Cambio CDS inom vårdinformationssystemet TakeCare.

Nytt samarbete banar väg för innovativ vårdutveckling 2Under våren och sommaren har ett pilotprojekt körts på Sophiahemmet Husläkarmottagning i Stockholm där syftet var att underlätta ett enhetligt omhändertagande av patienter med misstänkt prostatacancer. Utfallet har varit mycket positivt och därför har företagen beslutat att ta samarbetet vidare och erbjuda alla CGM:s kunder i Sverige en möjlighet att nyttja beslutsstödet fullt integrerat i vårdinformationssystemet TakeCare.

Beslutsstödet Cambio CDS används redan idag av flertalet av de vårdgivare i Sverige som använder journalsystemet COSMIC samt av Scotland NHS. Beslutsstödet är integrerat i det kliniska arbetsflödet och underlättar för läkare att i realtid följa rekommenderade riktlinjer för behandling. Cambio CDS erbjuds som tjänst via Microsoft Azure och bygger på öppna standarder vilket gör att det kan användas oavsett underliggande journalsystem genom en enkel integration.

Samarbetet mellan CGM och Cambio är ett exempel på den form av samverkanslösningar som de båda företagen vill se mer av i framtiden.

–Vi tror att nyckeln till framgång ligger i gränsöverskridande och långsiktiga samarbeten. Tillsammans med Cambio som en aktör inom e-hälsans ekosystem vill vi verka för en mer inkluderande, kvalitetshöjande och innovativ vårdutveckling, förklarar Daniel Anderberg, Nordenchef vid CGM.

–Cambio har sen länge verkat för öppna standarder som gör det möjligt att koppla samman system och integrera innovativa lösningar i befintliga system. Det här är ett bra exempel på när leverantörer samverkar för att skapa lösningar som bidrar till nytta för vården, säger Peter Gille, VD för Cambio. Tekniken bygger på en generisk lösning och kan därmed enkelt appliceras på flera olika vårdförlopp och processer. Potentialen i att automatisera processer i vården är stor och kan leda till ökad effektivitet och på sikt kortare vårdköer.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>