Ökat mobilt arbete och cyberhot inom sjukvården kräver mer fokus på säkerhet
Hem NYHETERINFORMATIONSSÄKERHET Ökat mobilt arbete och cyberhot inom sjukvården kräver mer fokus på säkerhet

Ökat mobilt arbete och cyberhot inom sjukvården kräver mer fokus på säkerhet

Publicerat av: Redaktionen

Allt fler människor arbetar mobilt och enligt en ny undersökning kommer antalet arbetare ute i fält öka från 1.45 miljarder (2016) till 1,87 miljarder till 2022, vilket representerar 42,5 procent av den globala arbetskraften.

Ökat mobilt arbete och cyberhot inom sjukvården kräver mer fokus på säkerhet 2Sjukvården är inget undantag och under samma period kommer antalet att årligen öka med 28,3 procent före 2022.

Med fler anställda som arbetar mobilt växer även hotet om säkerhetsintrång, då organisationers data blir mer lättillgängligt för cyberkriminella. Den genomsnittliga årskostnaden för cyberattacker mot sjukvårdsorganisationer är 12,87 miljoner US-dollar, vilket är den femte högsta kostnaden bland alla branscher med tanke på värdet av den känsliga patientinformationen. Enligt McAfee ökade antalet avslöjade säkerhetsintrång inom sjukvården mellan 2016 och 2017 med 211 procent.

Därför är säkerheten online en väldigt viktig prioritering för sjukvårdens IT-ansvariga under kommande år. 55 procent av alla europeiska organisationer planerar under 2018 att implementera förebyggande initiativ för dataförluster, bland annat en förhöjd säkerhet mot intrång. Det ger upphov till ett antal nya lösningar som t.ex. Toshibas Mobile Zero-klienter.

Verktyget eliminerar intrångshotet mot den lokala klienten genom att frigöra den från all data och istället möjliggöra tillgång till känslig information som ligger säkert i centrala system. Lösningar av den här typen, som kan framtidssäkra IT-infrastrukturen i en tid där allt går i rasande fart, kan visa sig vara ovärderliga för den mobila strategin 2018.

Samtidigt som IT-säkerheten är den största utmaningen för sjukvårdsorganisationer just nu, är det viktigt att kunna garantera ett effektivt och produktivt arbetssätt för sjukvårdens alla mobila resurser. Dagens molnlösningar har hittills erbjudit skalbara och kosteffektiva sätt att hantera känslig information som patientdata och vikten av molnet kommer inte minska, men sättet som det används på kan mycket väl göra det.

Med ankomsten av 5G så förväntas uppkopplade enheter, Internet of Things, att dramatiskt öka till tidigare otänkbara nivåer.

Möjligheterna med IoT är oändliga inom sjukvården och dess organisationer är nödgade att rusta för alla framtida enheter och sensorer som kopplas upp. För att minska datamängdstrycket för molntjänsterna börjar allt fler företag att integrera Edge Computing-tjänster (tjänster som gör beräkningar och bearbetningar av data i utkanten av nätverket istället för på centrala servrar) till sin mobila infrastruktur.

En rapport från BI Intelligence bekräftar ökningen och uppskattar att 5.6 miljarder företagsägda enheter kommer använda sig av Edge Computing för insamling och behandling av data före 2020.

I takt med det ökande användandet av Edge Computing kommer också nya lösningar för att samla in och hantera data. En lösning är Wearables som allt fler sektorer visat intresse för, däribland sjukvården. Accenture hävdar att 91 procent av sjukvårdslösningsleverantörer kommer att inkludera Wearables i IoT-erbjudandet till sina kunder, inklusive Assisted Reality (AR)-smarta glasögon, som till exempel kan användas av sjukvårdare som arbetar mobilt, för att enkelt och snabbt registrera patientinformation.

Att upprätta, hantera och underhålla en säker och smidig IT-strategi är svårare nu än tidigare, från val till pålitliga enheter till att integrera säkerhetslösningar för nätverket. Det är därför av största vikt att IT-ansvariga inom sjukvården ständigt utvärderar sin arkitektur och integrerar rätt lösningar för att garantera en bra balans mellan säkerhet, produktivitet och mobilitet.

Neil Bramley, chef över Toshibas företagsenhet B2B Client Solutions Business i norra Europa.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>