Omegapoint förvärvar ett av Sveriges ledande ITkonsultföretag specialiserat inom eHälsa, läkemedelsbranschen och Life Science.
Hem NYHETER Omegapoint förvärvar ett av Sveriges ledande ITkonsultföretag specialiserat inom eHälsa, läkemedelsbranschen och Life Science.

Omegapoint förvärvar ett av Sveriges ledande ITkonsultföretag specialiserat inom eHälsa, läkemedelsbranschen och Life Science.

Publicerat av: Redaktionen

Omegapoint Group AB – ledande expertkonsulter inom informationssäkerhet och säker applikationsutveckling meddelar att man idag har tecknat ett avtal om att förvärva Qurit AB.

Omegapoint förvärvar ett av Sveriges ledande ITkonsultföretag specialiserat inom eHälsa, läkemedelsbranschen och Life Science. 2Qurit är specialiserade IT-konsulter inom eHälsa, läkemedel och Life Science. Omegapoint accelererar genom förvärvet utvecklingen av affärsområdet: eHälsa och läkemedel, för att adressera det snabbt växande behovet av expertkompetens inom säker applikationsutveckling och ITsäkerhet i en digitaliserad vård.

”Omegapoint tar genom förvärvet av Qurit AB en tydlig position på marknaden och bygger samtidigt avsevärd kompetens och kapacitet inom en sektor där efterfrågan av digitalisering och säkerhet växer kraftigt.” säger Johan Malmliden, VD och koncernchef för Omegapoint Group AB. ”Digitaliseringen av sjukvård, hälsa och livsstilsrelaterade frågor innebär sannolikt några av de största utmaningarna för samhället inom överskådlig framtid.”

”Att Qurit blir en del av Omegapoint Group innebär att vi gemensamt stärker våra nuvarande kunderbjudanden på ett spännande sätt. Digitaliseringen av vårdsektorn skapar en mycket spännande men utmanande uppgift. Qurit har idag förmånen att arbeta i flera strategiskt viktiga kundprojekt inom läkemedel och eHälsa. Vi har idag goda kunskaper om hur man kan realisera verksamhetsbehov i kostnadseffektiva IT-lösningar men saknar den djupa kunskapen som Omegapoint har inom säkerhetsområdet. Vi har idag även en begränsad kapacitet samt ett kontor lite för långt ifrån våra viktiga nyckelkunder i Stockholm. Omegapoint blir därför den perfekta partnern för Qurit för att anta vårdens digitala utmaning med tillhörande säkerhetskrav säger Patrik Lannergård, VD och medgrundare av Qurit AB”.

Qurit kommer att fortsättningsvis drivas som ett dotterbolag inom Omegapoint Group AB. Qurits VD Patrik Lannergård kommer att ingå i Omegapoint Groups koncernledning.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>