Omsorgen lanserar webbaserad introduktionsutbildning
Hem TEKNIK Omsorgen lanserar webbaserad introduktionsutbildning

Omsorgen lanserar webbaserad introduktionsutbildning

Publicerat av: Redaktionen

Under det gångna året har man inom omsorgen arbetat aktivt med att förbättra introduktionen av semestervikarier.

Vi har satsat på fler introduktionsdagar, utökat antalet utbildningstillfällen i förflyttningskunskap, läkemedelskörkort och demensutbildning. Nu lanserar vi också en webbaserad Omsorgen lanserar webbaserad introduktionsutbildning 2introduktionsutbildning som all nyanställd omsorgspersonal kommer att gå, säger Ida Johansson, projektledare på omsorgsförvaltningen.

Den nya utbildningen lanseras nästa vecka och är en stor satsning, som ska kvalitetssäkra vilken information nyanställd personal får. Introduktionsutbildningen kommer att användas både av sommarvikarier och ordinarie personal.
– Det här är en stor satsning som vi hoppas kommer att leda till tryggare personal, redan på sitt första pass kommer man att ha en grundförståelse för hur vi jobbar i Kalmar, säger Mattias Ask, förvaltningschef.

Målet har varit att förbättra introduktionen
Förutom att introduktionen är en av de första i sitt slag i omsorgssverige har den nya introduktionsutbildningen tre tydliga förbättringar, jämfört med den tidigare modellen där varje enhet håller muntliga introduktioner.

  1. All personal får garanterat samma information oavsett när de genomgår introduktionen.
  2. Varje person kan själv välja när hen vill göra utbildningen och i vilket tempo. Det går att pausa för att ta anteckningar eller vila från informationen och det är möjligt att se om filmerna med information hur många gånger som helst.
  3. Omsorgen får en indikation på hur mycket som är lätt eller svårt att ta till sig, då varje avsnitt har tillhörande kunskapsfrågor.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>